Onlarca sokak hayvanı çöpte ölü bulunmuştu. Gebze Belediyesi'nden açıklama geldi

AKP’li Gebze Belediyesi, bugün belediyeye ait barınağın önünde onlarca ölü kedi ve köpek bulunmasına ilişkin bir açıklama gerçekleştirdi. Görüntülere yansıyan hayvanların ölü olduğunu savunan belediye, söz konusu görüntülerin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

AKP ve MHP oylarıyla TBMM Genel Kurulu’ndan geçen ve sokak hayvanlarının katledilmesinin önünü açtığı gerekçesiyle kamuoyunda “katliam yasası” olarak bilinen "Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un” ardından Türkiye’nin pek çok noktasından katliam görüntüleri gelmeye başladı. Bugün, Gebze Belediyesi’ne ait barınağın önünde bulunan çöp konteynerlerinde onlarca kedi ve köpek, öldürülmüş halde çöp torbalarında bulundu. Çöp konteynerine halde çöp poşetleri ile atılan sokak hayvanlarını vatandaşlar tek tek çöpten çıkarttı.

katliam.jpg

Söz konusu görüntülerin ortaya çıkmasının ardından yurttaşlar Gebze Belediyesi’ne tepki gösterirken Belediye, konuya ilişkin bir açıklama gerçekleştirdi.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA!

Yapılan açıklamada, “Ölmüş sokak hayvanlarıyla ilgili basın ve sosyal medyada dolaşıma sokulan görüntüler üzerine ivedilikle harekete geçmiştir.” denilirken kamuoyuna sunulan görüntülerin, ekiplerin cansız olarak topladığı 16 sokak köpeği ve Gebze’de trafik kazalarında hayatını kaybeden 3 ve kendi sağlık sorunları nedeniyle hayatını kaybeden 10 köpeğe ait olduğunu iletti.

“Aynı zamanda görüntülere yansıyan kedilerden 9 tanesi sokaklarımızdan çeşitli sebeplerden ölmüş olarak toplanan, 4 tanesi trafik kazası ile ölen ve 2 adet tedaviye cevap vermeyerek ölen kedilere aittir. Bu can kayıplarının tutanakları ilgili birimlere teslim edilmiştir” ifadeleri kaydedilirken Gebze bölgesinde kedi ve köpeklerden oluşan 10 bin sokak hayvanının yaşadığı belirtildi.

whatsapp-image-2024-10-11-at-13-11-14-001.jpeg

Hayatını kaybeden sokak hayvanlarıyla ilgili görüntülerin kabul edilemez olduğunun ifade edildiği açıklamada, “Konuyla ilgili soruşturma açılmıştır. İlgililer, soruşturma tamamlanıncaya kadar açığa alınmıştır.” ifadelerine yer verildi.

aciklama.png

Kaynak:halktv.com.tr