Önce taciz sonra tehdit: Antrenörü tarafından taciz edilen 16 yaşındaki çocuk o anları anlattı

Önce taciz sonra tehdit: Antrenörü tarafından taciz edilen 16 yaşındaki çocuk o anları anlattı
Muay Thai sporu yapan S. I., antrenörü tarafından taciz edildiğini Twitter üzerinden duyurmuş, antrenörün eşi A. Y. ile olan Instagram konuşmalarını da paylaşmıştı. Savcılığa şikayette bulunan 16 yaşındaki çocuk ve antrenörün arkadaşları tarafından darp edildiğini söyleyen baba yaşadıkları olayı halktv.com.tr'ye anlattı.

Pars Muay Thai Spor Kulübü’nün sahibi ve aynı zamanda antrenörü olan Ö. Y. tarafından taciz edildiğini Twitter hesabından açıklayan 16 yaşındaki S.I. yaşadığı o anları halktv.com.tr'den Onur Durmuş'a anlattı.

Antrenörü olan Ö.Y.’den daha önce şüphelenmediğini söyleyen S.I. şu sözlere yer verdi:

“Ö.Y. benim antrenörümdü ve ondan daha önce hiç şüphelenmemiştim. Kendi kız çocuğu ve eşi sürekli salonda olduğu için böyle bir olayın olabileceğini tahmin etmemiştim. Bu olay salon boşken yaşandı zaten. Beni ringe çıkardı ve sana dövüş taktikleri göstereceğim dedi. Daha sonra beni elle taciz etmeye çalıştı ve daha sonra öptü. Bir anda elleriyle boynuma bastırdı. Bana dokunmaya çalışırken ellerini üzerimden bir anda çekti ve ben de o fırsatta kaçtım."

'Nefsime yenik düştüm, kimseye söyleme'

"Soyunma odasından montumla telefonumu hızlı bir şekilde aldım. Ayakkabımı giydiğim sırada bana ‘Nefsime yenik düştüm. Kimseye söyleme’ dedi. Oradan çıktıktan sonra beni sürekli aradı 25 dakika boyunca. Ben telefonu açmadım ve daha sonra numarasını engelledim. Akşam engeli kaldırdım ve ‘Asla sessiz kalmayacağım’ diye mesaj attım. ‘Beni sakın arama, senin de çocukların var’ dedim ve daha sonra eşini aradım. O da aramızda halledelim dedi bana. Eşiyle konuştuğum görüşmeyi sosyal medyadan paylaştım zaten. Eşi annemi arayıp ‘Senin kızın tahrik etmiş eşimi, kızın soyunmuş’ falan diyerek iftira atmış."

'Yalancı şahit bulup tehdit ettiler'

Taciz edildiği için savcılığa şikayette bulunduğunu söyleyen çocuk sporcu, "Ben şikayette bulunduktan sonra Ö.Y.’yi serbest bırakmışlar. Ben de serbest bırakıldığına dair sosyal medyadan paylaşım yaptım. Benim sosyal medya paylaşımlarımı beğenen arkadaşlarımı tehdit etmiş eşi. Dün yine mesaj attılar. Bu kişinin çevresindeki insanlar ‘Dua et kızsın, yoksa gereğini yapardık’ diye tehdit ediyorlar beni. Bir de hiç tanımadığım bir Suriyeli şahit bulmuşlar. Sözde beni maçlara çıkarmadığı için ben Ö.Y.’ye iftira atmışım. Kendisinin de 12 yaşında kızı var antrenmanlara gelen. Ben bana yapılan bu tacize sessiz kalmayacağım. Bugün benim yaşadığım şeyleri başka birilerinin kızları da yaşayabilirdi” sözlerine yer verdi.

'10 tane boksör beni öldüresiye dövdü'

S. I.’nın babası C.I. yaşanılan süreçle ilgili konuştu ve 10 kişi tarafından darp edildiğini söyledi.

Çocuğun babası, "Kızım bu olayı çarşamba günü yaşamış ve bana perşembe günü söyleyebildi. Bu kişi hem spor salonunun sahibi hem de kızımın antrenörü. Kızım evdeyken bir anda, “Hadi karakola gidelim. Sana başıma geleni orada anlatacağım" dedi ağlayarak. Ben ne olduğunu sordum ama karakola gidene kadar anlatmadı. Karakolda durumu öğrenince antrenör Ö.Y’yi aradım ve yanına gelmek istediğimi söyledim. Yanına gittiğimde 10 tane boksör beni öldüresiye dövdü. Bununla ilgili darp raporu alıp mahkemeye de ilettim. Bizim ailemiz çok kalabalık. Akrabalarım öğrenirse olay büyür diye bu olayı kimseye söylemedik ve şikayette bulunduk.

Kızıma, 'Ben bu durumu akrabalarıma söyleyemem. Sen herkesin duyması için ne gerekiyorsa yap' dedim. O andan sonra kızım sosyal medya hesabından olayı paylaşmış” dedi.

"Lisansını askıya aldık"

Türkiye Muay Thai Federasyonu Başkanı Hasan Yıldız da Onur Durmuş'a yaptığı açıklamada konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

Antrenörün lisansını iptal ettiklerini söyleyen Hasan Yıldız, “Biz taciz iddialarını öğrenir öğrenmez işlem başlattık. Sporcumuzla konuştuk ve ne gerekirse yapmaya hazır olduğumuzu kendisine ilettik. Kendisi de bize yasal yollardan şikayetçi olduğunu ve antrenörün gözaltında olduğunu söyledi. Ben bu görüşmenin ardından hemen il temsilcimizi aradım ve konuyla ilgili gelişme olursa beni hemen haberdar et dedim.

Biz idari tedbir olarak lisansını askıya aldık. Spor Bakanlığı’na konuyla ilgili bilgi verdik. Kendi disiplin kurulumuz da gerekli incelemeleri başlattı. Biz bu konuda çok hassasız.

Sporcu kızımızın ailesi taciz olayını öğrenir öğrenmez olaya müdahale etmek istemişler ve bu isimin ailesiyle kavga etmişler.

Aile bizi arayıp ‘Serbest bırakılmış, siz de bu işin peşini bırakacak mısınız?’ diye soruyorlar. Biz bu olayın takipçisi olacağız” dedi.