Ölüm tehditleri alan ünlü armatöre kardeş şoku! Mal varlığıma çökmeye çalıştı

Ölüm tehditleri alan ünlü armatöre kardeş şoku! Mal varlığıma çökmeye çalıştı
Sabah gazetesinin haberine göre Türkiye'nin sayılı denizcilik firmalarından birinin sahibi olan Erol Demirbaş, kardeşini kumpas kurup mal varlığını ele geçirmeye çalışmakla suçluyor.

Es Holding yönetim kurulu başkanı Erol Demirbaş kardeşini, kendisine kumpas kurmakla suçladı.

Sabah gazetesinin haberine göre ünlü armatör ve holding patronu Erol Demirbaş bir süredir ölüm tehditleri alıyordu. Demirbaş'ın yaptığı şikayet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, emniyet güçleri tarafından yapılan operasyonlarda şüphelilerin yakalanması sağlandı.

Şüpheliler arasında en dikkat çeken isim ise Demirbaş'ın kardeşi Şenol Demirbaş oldu. Demirbaş, şikayetinde kardeşinin kendisine ait mal varlığını ele geçirmek amacıyla tehditler savurduğunu ve hatta hayatına kast etmeye çalıştığını iddia etti.

erol-demirbas.jpg

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, iş adamlarına silahlı tehdit, yağma ve şantaj yoluyla para tahsil etmeye çalışan bir çetenin varlığı ortaya çıkarıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucu, çete çökertildi.

İstanbul merkezli başlatılan soruşturma kapsamında, Kocaeli, Balıkesir ve İzmir illerinde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda, şüpheliler Şenol Demirbaş, Doğan Doğan ve Bilal Sağlam başta olmak üzere çok sayıda kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin dijital materyallerine el konulurken, emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

armator.jpg

Teknik takipler sonucu şüphelilerin adreslerine düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alınan şüpheliler, Demirbaş'a yönelik tehditlerin yanı sıra başka iş adamlarına da benzer suçlar işledikleri iddiasıyla sorgulandı.

Türkiye'nin sayılı denizcilik firmalarından birinin sahibi olan Erol Demirbaş, yaptığı yatırımlarla tanınan bir iş insanı. Demirbaş'ın şikayeti, iş dünyasında büyük bir şok etkisi yaratırken, kamuoyunda da geniş yankı buldu.

Kaynak:Sabah