'Ölen kadınlarda suçlu' diyen AKP'li isim hakkında kesin ihraç talebi

Bayraklı AKP Belediye Meclis Üyesi Latif Aydemir, belediye meclisinde yaptığı skandal açıklamada, kadın cinayetlerine ilişkin 'Ölen kadınlarda suçlu' demişti! Aydemir, partiden kesin ihraç talebi ile disipline sevk edildi.

Türkiye son yıllarda büyük artış gösteren kadın cinayetleri ile sarsılırken, İzmir'in Bayraklı ilçesi AKP'li Meclis Üyesi Latif Aydemir'den skandal bir açıklama geldi.

Aydemir, belediye meclisinde yaptığı değerlendirmelerde, “Hanımlarımızın bir kısmını tenzih ederim ama öldürenler kadar ölenler de suçludur" demişti.

Aydemir, büyük tepki toplayan konuşmasında şunları söylemişti:

"Hanımlarımızı kadınlarımızı tenzih ediyorum ama bir kısmı bayanlar olmak üzere erkeklerin de çoğunda öldüren kadar ölenler de suçludur. Bunu iyi irdelemek lazım çünkü insanlar, bakın hanımlarımızın bir çoğunu tenzih ederim dedim, o kadar çok şu an insanlar durduk yerde kameranın olmadığı yerde ufacık bir çentik atılsa gözümüzü karakolda açarız."

Aydemir, yaptığı bu açıklama nedeniyle kesin ihraç talebiyle parti disiplin kuruluna sevk edildi.

bayrakli-001.png
Latif Aydemir

"AMASIZ FAKATSIZ ŞİDDETE KARŞIYIZ"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, sosyal medya hesabından Latif Aydemir'in skandal açıklamasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

AKP'nin amasız fakatsız şiddete karşı olduğunu belirten Dağ, şu ifadeleri kullandı:

"Kadına ve çocuğa karşı şiddet konusunda tavizsiz ve kararlı bir mücadele vermek, asli sorumluluğumuzdur.

Bu bağlamda Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Latif Aydemir’in, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde kadın cinayetleriyle ilgili yaptığı konuşma partimizce kabul edilemez.

Kadınlara yönelik şiddetin engellenmesinde büyük mücadele veren bir parti olarak amasız fakatsız şiddete karşıyız.

Aydemir, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmiştir. Şiddet, hiçbir hali ve şekliyle kabul edilemez."

hamza-dag.jpeg

"ALGI ÇALISMASI NE YAZIK Kİ ART NİYETLİ ÇEVRELERİN ÇABASI"

Skandal açıklamalarda bulunan AKP'li Aydemir, gelen tepkiler üzerine basın açıklaması yaptı.

Aydemir, açıklamasında yaşananların bağlamından saptarıldığını iddia ederek şu ifadelere yer verdi:

"İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 14.10.2024 tarihli ekim ayı meclis toplantısında son dönemde ülkemizde infial yaratan ve artan cinayet vakıalarına dikkat çekmek amacıyla yapmış olduğum konuşmamın bir kısım muhalif çevreler tarafından bağlamından çıkarılarak maksatlı şekilde servis edilmekte olduğunu üzüntü ve şaşkınlık ile kamuoyundan takip ediyorum.

Konuşmamın tamamı incelendiğinde sözlerimin başında açıkça cinayet davaları açısından kadınları tenzih ederek konuşmama başladım.

Görüntülerden de anlaşılacağı üzere mecliste giydiğim kıyafetim dahi siyah renkli olup bu rengi tercih etmemin sebebi de kadın cinayetleri açısından tepkimi ve üzüntümü ortaya koymak idi.

Bu kadar hassas davrandığım bir konuda ve konuşmamda açıkça kadınları tenzih ettiğimi beyan etmiş olmama rağmen aksi yöndeki tüm paylaşım çabaları iyi niyetten yoksundur.

Kendisi de 3 kız evlat babası bir birey olarak tarafımın kadınlarımızı eleştirdiği şeklindeki algı çalısması ne yazık ki art niyetli çevrelerin çabasından ibarettir.

Adalet ve Kalkınma Partisi olarak göreve geldiğimiz 2002 yılından bu yana kadın hakları konusu partimizin tüm programlarında en öncelikli konuların başında yer almakta olup; tarafımca da kadınlara ilişkin pozitif ayrımcılık ve kadın hakları her zaman desteklediğim konuların başında yer almıştır.
Nihai olarak yıllarca kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında kadın dernekleri ile kadın hakları konusunda yakın çalışmalar yapan bir birey olarak sözlerimin saptırıldığını ve bu durumdan üzüntü duyduğumu kamuoyuna saygılarımla beyan ediyorum."

basin-aciklamasi.png

Kaynak:halktv.com.tr