Okullarda ders süresi kısaltıldı

Okullarda ders süresi kısaltıldı
İstanbul'da ders saatleri için kritik bir karar alındı. Tüm öğrencileri ilgilendiren kararda ders saatlerinin kısaltıldığı belirtildi.

İstanbul Valiliği, Milli Eğitim Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda, 34 ilçedeki ikili eğitim veren okullarda ders saatlerini güncelledi.

DERS SÜRELERİ KISALTILDI

Değişiklikle birlikte, 40 dakikalık ders süreleri 35 dakikaya düşürüldü. Bu karar, eğitim sürekliliğini sağlamak amacıyla alındı.

MEB'DEN KIŞ SAATİ GENELGESİ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla valiliklere gönderilen genelgede, "Okul ve ders saati uygulaması" hakkında önemli bilgilere yer verildi. Genelgede, mevcut ileri saat uygulamasının sürdürülmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği çerçevesinde ders yılının en az 180 iş günü olması gerektiği belirtildi.

Genelgede, ilk ve ortaöğretim okullarındaki ders saatleriyle ilgili yönetmeliklerin hükümlerine atıfta bulunuldu. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre, bölgelerin ve hizmetlerin özelliklerine göre günlük çalışma saatlerinin belirlenmesinin valiliklere ait olduğu ifade edildi.

DERS SAATLERİNİN PLANLAMASI

Mevzuat gereği, yaz saati uygulamasının devam etmesi nedeniyle valiliklere il bazında mesai ve ders saati başlangıç saatlerini belirleme yetkisi verildi. Ayrıca, gün doğumu ve batımı ile toplumsal koşulların göz önünde bulundurularak ders saatlerinin düzenlenmesi ve öğrencilerin eğitim-öğretim süreçlerinin aksamaması için gerekli tedbirlerin alınması istendi.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi