Öğretmenler Bakanlık Önünde ‘Yusuf Tekin İstifa’

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Türkiye’nin dört bir yanından toplanarak Ankara’da buluştu. Pankartlar ve sloganlar eşliğinde Milli Eğitim Bakanlığı’na yürüyüşe geçti.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, asgari ücret düzenine ve belirli süreli iş sözleşmesine son verilmesi, taban maaş hakkı, eğitim iş kolu kurulması ve kamusal eğitim için bir eylem düzenledi.

SLOGANLAR EŞLİĞİNDE BAKANLIĞA YÜRÜDÜLER

Ankara’da sendika binası önünde buluşan grup, sloganlar ve pankartlar eşliğinde bakanlık önüne yürüyüşe geçtiler. Ellerinde hak talepleri mesajlarını taşıyan pankartlar ile bir araya gelen öğretmenler, özel sektör öğretmen haklarının Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yer almasını da talep etti.

‘PATRONLARIN LOBİSİ HAKLARIMIZI GASP ETTİ’

Başta taban maaşı olmak üzere verilen tüm sözlerin tutulmasını isteyen öğretmenler “Patronların Bakanı Yusuf Tekin İstifa” sloganları eşliğinde bakanlık binası önüne ulaştı. Bina önünde polis bariyeri ve çok sayıda güvenlik gücüyle karşılaştı. Öğretmenler, “Öğretmen emeğini ve öğretmenin çalışma hakkını gasp ettiler. Patronların lobisini, çıkarlarını eğitimin genel çıkarlarının üzerinde gördüler. Bugün yüzümüze açıkça yalan söyleyen bakanlığın kapısına dikilme günümüz.” diyerek alandaki eyleme devam etti. Taleplerini iletene kadar alandan ayrılmayacaklarını belirttiler.