Öğrenciler isyan etti, İmamoğlu çözdü

Öğrenciler isyan etti, İmamoğlu çözdü
İstanbul Başakşehir'deki Kanuni Sultan Süleyman KYK Yurdu'nda öğrenciler yemek fiyatları, ulaşım ve güvenlik sorunu ve internet problemi nedeniyle protesto gösterisi düzenlemişlerdi. İBB Başkanı İmamoğlu öğrencilerin sorunlarına çözüm sağladıklarını açıkladı.

Başakşehir'deki Kanuni Sultan Süleyman KYK Yurdu'nda öğrenciler akşam saatlerinde eylem düzenlendi. Yurt çevresindeki yaralamayla sonuçlanan bıçaklı saldırı ve gasp girişimlerini protesto eden kalabalık, bu olaylara yönetimin gerekli önlemleri almamasını gerekçe göstererek yurt avlusunda toplandı ve sloganlar attı.

Bugün yurtta kalan öğrencilerle görüşen halktv.com.tr'den Hazar Dost, yurt şartlarının ne kadar zor olduğunu bir kez de onların ağzından gündeme getirdi.

yrut.jpg

"İBB olarak öğrencilerin yaşadığı sorunlara çözüm üretmek için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Yakından ilgileneceğiz" diyen İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan konu hakkında bir açıklama daha geldi.

Dün gündeme gelen sorunların çözümünün sağlandığını belirten İmamoğlu sosyal medya hesabından şunları dile getirdi;

"Dün gece haklı talepleri için eylem yapan Kanuni Sultan Süleyman KYK yurdu öğrencilere söz vermiştim.

Bugün;

Ücretsiz internet sağladık
İETT otobüs seferleri artırıldı
Güvenlik için yola kamera ve aydınlatma çalışması yapılacak
Zabıta ekiplerimiz de kontrolde olacaklar"

fckjq97xiaarkgn.jpg

Öğrencilere internet sağlayan araca müdahale

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, Kanuni Sultan Süleyman KYK Yurdu'nun önünde öğrenciler için kurulan ve ücretsiz internet ağı sağlayan aracın İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nce kaldırılmak istendiğini aktardı. Ongun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Derdiniz üzüm mü yemek, bağcıyı mı dövmek? Kanuni Sultan Süleyman KYK Yurdu önüne öğrenci kardeşlerimiz için kurduğumuz ücretsiz internet ağı sağlayan mobil aracımız İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü talimatıyla kaldırılmak isteniyor. Akıl alır gibi değil."