Öğrenci yurdundaki fotoğrafa cevap geldi: Yerel kıyafetli bilim insanları

Öğrenci yurdundaki fotoğrafa cevap geldi:  Yerel kıyafetli bilim insanları
Maltepe Mimar Sinan Öğrenci Yurdu'nda paylaşılan görüntüler ilişkin açıklama yapan Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, bu kişilerin mülteci olmadığını söyledi. Açıklamada "Şahıslar yerel kıyafetleriyle seminerlerde konuşmacı olarak yer alan bilim insanları ve katılımcı gençlerden oluşmaktadır" denildi.

Maltepe Mimar Sinan Öğrenci Yurdu'nda paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Çok sayıda yabancı uyruklu kişinin üniversite yurdunda ve bahçesinde olduğu görülen görüntülere ilişkin Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, açıklama yaptı.

Açıklamada fotoğraftaki kişilerin mülteci değil, seminerlerde konuşmacı olarak yer alan bilim insanları ve katılımcı gençler olduğu ifade edildi.

Açıklamada şu sözlere yer verildi:

"Seyahatsever Projesi ile bugün itibariyle 60 bin gencimiz yaz tatillerini kendi evleri olan yurtlarımızda geçirmiştir. Aynı zamanda yurtlarımız, öğrencilerin konaklamadığı günlerde ulusal ve uluslararası genç etkinlikleri için katılımcılara ayrıca tahsis edilmektedir.

Bu kapsamda Maltepe Mimar Sinan Öğrenci Yurdu 40 farklı ülkeden gelen gençlerin katılımıyla düzenlenen 4. Uluslararası Gençlik Buluşması için 20 Ağustos 2022 tarihine kadar konaklama noktası olarak belirlenmiştir. Bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan görüntülerde yer alan şahıslar ise yerel kıyafetleriyle seminerlerde konuşmacı olarak yer alan bilim insanları ve katılımcı gençlerden oluşmaktadır. Şahısların mülteci olduklarına ilişkin bilgiler tamamıyla dezenformasyondur. Kamuoyunun bilgilerine sunarız."