Nüfüs Müdürlüğü Türkiye'deki Suriyeli sayısını açıkladı

Nüfüs Müdürlüğü Türkiye'deki Suriyeli sayısını açıkladı
Suriyelilere vatandaşlık verilmesiyle ilgili iddialara karşı resmi rakamlar açıklandı. Resmi verilerdeki rakamlar, dikkatleri üzerine çekiyor.

Bir televizyon programında ortaya atılan iddialar, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. İçişleri Bakanlığı, Suriyelilere vatandaşlık verilmesiyle ilgili en güncel rakamları paylaşarak bu iddialara yanıt verdi.

RESMİ RAKAMLAR AÇIKLANDI

İçişleri Bakanlığı, Suriyelilere Türk vatandaşlığı verilmesiyle ilgili iddialara karşı açıklama yaptı. Bakanlık, Türkiye’de Geçici Koruma kapsamında bulunup Türk vatandaşlığını kazanan Suriyeli sayısının 238 bin 768 olduğunu belirtti. Bu rakamın 134 bin 624’ü reşit, 104 bin 144’ü ise çocuklardan oluşuyor.

YENİ DÖNEMDE SADECE 183 SURİYELİ VATANDAŞ OLDU

2023’te göreve başlayan yeni kabine döneminde Türk vatandaşlığına kabul edilen Suriyeli sayısı ise yalnızca 183 kişi. Bu kişilerin 101’i reşit, 82’si çocuk.

2,5 MİLYON İDDİASI TAMAMEN YALAN

Bir televizyon programında dile getirilen “2,5 milyon Suriyeliye Türk vatandaşlığı verildi” iddiası ise tamamen asılsız olduğu belirtildi. Bakanlık, bu iddianın hiçbir dayanağının olmadığını vurguladı ve kamuoyuna yanlış bilgi paylaşılmaması konusunda uyarıda bulundu.

gvftysmxwaaepr2.jpeg

Kaynak:Haber Merkezi