Neslican Tay'ın adı, Sarıyer'de yaşatılacak

Neslican Tay'ın adı, Sarıyer'de yaşatılacak
Sarıyer Belediyesi, LÖSEV’in ‘ Maskemi Takarım, Farkındalık Yaratırım’ etkinliğine destek verdi.

Lösemili Çocuklar Haftası’nda bu hastalığa dikkat çekmek isteyen Sarıyer Belediyesi, LÖSEV’in ‘ Maskemi Takarım, Farkındalık Yaratırım’ etkinliğine destek verdi. Belediye çalışanları tüm gün maskeleriyle çalışırken, meclis üyeleri kasım ayı toplantısına maskeleriyle katıldı. Toplantıda geçtiğimiz aylarda kanser nedeniyle hayatını kaybeden Neslican Tay’ın isminin Sarıyer’de yaşatılması için öneride bulunuldu.

LÖSEV, löseminin önlenebilen ve tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu anlatmak için 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nda Türkiye’nin dört bir yanında farkındalık etkinlikleri düzenliyor. Çeşitli etkinliklerle löseminin çaresiz bir hastalık olmadığı, tedavi süresince takılan maskenin, enfeksiyondan korunmak için kullanıldığının anlatıldığı etkinliklere Sarıyer Belediyesi de destek verdi. Belediye çalışanları bütün günü maskeyle geçirirken, CHP, Ak Parti ve MHP’li meclis üyeleri kasım ayı toplantısına maskeleriyle katıldı. Toplantıda konuşan Sarıyer Belediyesi Başkan Vekili ve Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun geçtiğimiz aylarda kanser hastalığı yüzünden yaşamını yitiren Neslican Tay’ın isminin ilk açılacak sokak, yol veya parka verilmesi için öneri sunuldu.

"Maskeni tak farkındalık yarat"

LÖSEV, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası‘nda lösemili çocuklara destek olmak için maskeyi bir sembol olarak seçti. Kampanyanın sloganı bu yıl “Maskeni tak farkındalık yarat” olarak belirlendi. Lösemili çocuklar, tedavileri devam ederken çevreden mikrop kapmamak adına, özellikle kamusal alanlarda maske kullanıyor. 2 -8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nda tedavi süresince maskelerin bulaşıcı hastalık sebebi ile değil enfeksiyonlardan korunmak için kullanıldığı anlatılacak. Maskelerinden dolayı ayrımcılığa maruz kalan çocuklar kabul göremezken yılın bir haftası da olsa hatırlanacak. Önceki yılda olduğu gibi bu yılda maske takılarak farkındalık yaratılacak.

Sosyal medya kullanıcıları, maskeli fotoğraf ile destek olacak

Hafta boyunca, gönüllülerin desteği ile maskeli farkındalık yürüyüşleri ile sokaklarda, caddelerde farkındalık sağlanacak. Maske tasarlama etkinlikleri ile LÖSEV gönüllüleri maskelerini kendileri tasarlayacak, tasarladığı maskeler ile çekilen video ve fotoğraflarını #LösemiliCocuklarHaftası etiketi ile paylaşacak. Aynı zamanda destek veren herkes tasarım maskelerini mesajları ile birlikte LÖSEV’e gönderecek. Ana sınıflarından üniversitelere dek yapılan seminerlerle öğrencilere kansere karşı bilinçlendirme çalışmaları yapılacak.

 

Etiketler :