Nefret yürüyüşünün afişi bile yanlış: Logoları izinsiz kullanmışlar

Nefret yürüyüşünün afişi bile yanlış: Logoları izinsiz kullanmışlar
Gaziantep'te 13 Kasım'da düzenlenecek olan nefret yürüyüşüne çağrı için hazırlanan afişlerde birçok kurumun logosunun izinsiz olarak kullanıldığı ortaya çıktı.

LGBTİ+'lara yönelik nefreti körükleyen mitingler il il yayılıyor. Bu sefer de Gaziantep'te 13 Kasım'da “Gaziantep Büyük Aile Yürüyüşü” başlığı ve “Küresel Çetenin LGBT Dayatmasına Karşı Aileni ve Neslini Koru” çağrısıyla gerçekleştirilecek. Nefret yürüyüşü öncesi, mitinge çağrı afişlerine birçok kurumun izinsiz olarak logosuz eklendiği ortaya çıktı. Miting afişine logosu eklenen kurumlardan biri de Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS).

fhokmftwqaanws1.jpg

Konuya ilişkin açıklama yapan TGS İstanbul Şube Başkanı Banu Tuna, durumu Kadın ve LGBTİ+ Komisyonlarının sekreteryasındaki üyeleri sayesinde fark ettiklerini belirtti. Tuna, logolarının izinsiz olarak nefret mitingi afişinde kullanılmasına ilişkin KaosGL.org’a şöyle dedi:

Biz bu durumu sabah kadın ve LGBTİ+ komisyonu sekretaryasındaki arkadaşlar sayesinde fark ettik. Kan beynime sıçradı tabii. Hemen genel merkezi ve tüm yöneticileri haberdar ettik. Yapılan kesinlikle bilgimiz ve desteğimiz dışında. Kadın ve LGBTİ+ komisyonu olan, toplumsal cinsiyet eğitimleri veren, ILO 190'ı toplu iş sözleşmelerine dahil eden ve İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasını dava eden TGS’nin nefret dolu bu eylemlerin parçası olması mümkün değil. Logomuzun söz konusu duyurulardan çıkarılması için de hemen harekete geçtik.