Nefesler Tutuldu: İYİ Parti Genel İdare Kurulu Toplandı!

Siyasette gözler İYİ Parti'nin Genel İdare Kurulu'na çevrildi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Başkanlık Divanı üyeleri, milletvekilleri ve Merkez Disiplin Kurulu üyeleri ile genel merkez ek binada 3 saatlik bir toplantı yaptı. İYİ Parti, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) "yerel seçimde iş birliği " teklifini karara bağlayacak.

Siyasette nefesler tutuldu. Gözler bugün yapılacak toplantıda. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Başkanlık Divanı üyeleri, milletvekilleri ve Merkez Disiplin Kurulu üyeleri ile genel merkez ek binada bir araya geldi.

3 saat süren bir toplantıyla İYİ Partinin Başkanlık Divanı Toplantısı gerçekleştirildi.

Alınan bilgiye göre, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener başkanlığında, partinin genel merkez ek binasında yapılan Başkanlık Divanı Toplantısı yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantıya, başkanlık divanı üyelerinin yanı sıra İYİ Parti milletvekilleri ve Merkez Disiplin Kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in İYİ Partiye yönelik yerel seçimde işbirliği teklifi görüşüldü. Kurmaylar, Akşener'e bu konudaki görüşlerini bildirdi.

Toplantının sona ermesinin ardından basın mensuplarının yanına gelen İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Gayet güzel, herkesin görüşlerini ifade ettiği bir toplantı oldu." dedi.

Zorlu, saat 15.00'te başlayacak Genel İdare Kurulu toplantısının ardından açıklama yapacaklarını söyledi.

OYLAMA YAPILACAK

Genel İdare Kurulu toplantısında 50 üye, Akşener'e, Özel'in seçim işbirliği teklifine ilişkin görüşlerini bildirecek. Toplantıda, söz konusu işbirliğine yönelik oylama yapılması da bekleniyor.

İTTİFAK OLACAK MI?

Perşembe günü İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimde iş birliği teklifini sunmuştu. CHP'nin teklifine verilecek yanıt, yarın yapılacak İYİ Parti Genel İdare Kurulu toplantısının ardından ortaya çıkacak.

Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti, son 3 seçime Millet İttifakı çatısı altında girdi. Ancak 14-28 Mayıs seçimlerinin ardından İYİ Parti Genel İdare Kurulu, Mart 2024'te yapılacak yerel seçimine 81 ilde kendi adayları ile girme kararı aldı. Aralarında İzmir, Kahramanmaraş ve Eskişehir'in de olduğu birçok il için adayını da açıkladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Perşembe günü İYİ parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti ve "yerel seçimde işbirliği yapalım" teklifini sundu. Edinilen bilgiye göre CHP'nin teklifi Ankara ve İstanbul gibi illeri kapsıyor.