Nazi amblemli Eskişehir saldırısının altında da İnceller mi vardı?

Nazi amblemli Eskişehir saldırısının altında da İnceller mi vardı?
Eskişehir'de çay bahçesine giren 19 yaşındaki A.K. rastgele insanları öldürmeye çalışması ve üzerindeki Nazi amblemi nedeniyle İncellerle bir bağlantısı olup olmadığı sorusunu akıllara getirdi. İtalya'da da benzer bir saldırı girişimi olmuş, planı yapan şahıs İncel olduğunu söylemişti.

Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinde 18 yaşındaki A.K, Şehit Rüstem Demirbaş Parkı çay bahçesinde oturanlara rastgele bıçakla saldırdı. Beş kişi yaralandı.

resim-2024-08-15-110718772.webp
A.K'nin yeleğinin üzerindeki Nazi sembolü

Saldırı yapan A.K'nin göğsünde Nazilere ilişkin Kara Güneş sembolü vardı. Nazi miğferi ve hücum yeleği giyen A.K'nin "İnsanları sevmediğim için ve ses getireceğinden dolayı bu eylemi yaptım" dediği söylendi.

A.K'nin insanlardan nefret etmesi, Nazilere ilgi duyması ve saldırısı akıllara İncellere getirdi.

screenshot-2024-10-07-at-17-17-29-nazi-kara-gunes-googleda-ara.png

İTALYA'DAKİ İNCEL VAKASI! NAZİ DETAYI

Kendini 'İncel' olarak tanımlayan 22 yaşındaki Andrea Cavalleri, 2021'de bir Nazi saldırısı gerçekleştirecekken İtalya'da tutuklandı. Andrea Cavalleri, Feministleri, Yahudileri, siyahileri ve diğer azınlıkları öldürülmesi için ilan açmış ve olayın ortaya çıkmasından sonra yakalanmıştı.

Nazi progandacısı ve Nazilerin Kara Güneş amblemini kullanan Andrea Cavalleri'nin bir arkadaşına, "Biz harekete geçen ilk İtalyan incelleriyiz" dediği de İtalyan basınına yansımıştı.

eswtbnbw4ac31ki.jpeg
Kendici İncel olarak tanımlayan Andrea Cavalleri'nin kurduğu Kara Güneş isimli Telegram grubu.

Eskişehir saldırganı A.K'nin üzerindeki Nazi sembolüde Kara Güneş'ti.

A.K'nin de şiddete yatkınlığı ve Nazi amblemleri İncel ideolojisinden etkilenip etkilenmediği sorusunu akıllara getirdi.

Bilgisayar oyunlara yatkınlığı asosyalliği ile ilgili bilgiler bulunan A.K'nin şu ana kadar İncel gruplara dair bir ilişkisi olduğuna dair somut bir kanıt yok.

İNCEL GERÇEĞİ SUR CANİSİ İLE KONUŞULMAYA BAŞLANDI

İstanbul'da 19 yaşındaki Semih Çelik, iki kadını vahşiçe katletti. Çelik, yaşıtı kadınlardan birini de Edirnekapı Surları'nda parçalayp öldürdü. Genç kadını öldüren Çelik bir süre sonra kendi canına da kıydı.

Çelik'in sosyal medyada İncel grupları ile bağlantısı olduğu söylendi.

PEKİ BU İNCELLER KİM?

İncel "istemsiz bekar" anlamına geliyor. Involuntary Celibacy kelimelerinin kısaltması olan İncel'i şahıslarını tanımlamak için kullanan erkekler var.

Bu erkekler, toplumsal hiyerarşide en altta olduklarını bunun sebebinin de gerek para gerekse fiziki ölçütleri nedeniyle kadınların beğenilerini karşılayamamak olduğunu iddia ediyor.

İnceller, Matrix'teki ünlü 'kırmızı' ve 'mavi' hapı da bir alegori olarak kullanıyor. Gerçekliğin kendilerinin sunduğu gibi olduğunu belirtip kırmızı hapı alanların gerçek toplumsal hiyerarşi gördüğünü iddia ediyorlar.

Bunun daha da ilerisine giden şahıslar blackpill yani siyah/kara hap diyerek toplumsal hiyerarşilerin değişmez olduğunu ve bunlara dair hiçbir şey yapılamayacağını ifade ediyor.

Bahse konu olan grup deyim yerindeyse kadınlarla iletişeme geçemenenin ezikliği ile yaşayan ve bunu şiddetle dışarı vurmaya çalışan bir grup.

İncellerin özellikle aşırı sağ görüşlerle yakın olduğu da biliniyor. Yurt dışındaki İncel gruplarının ırkçı Neo-Nazi propagandacısı olduğu da biliniyor. Birçok İncel korkusuzca Nazi amblemleri kullanıyor.

Gruplar özellikle Matrix ve Dövüş Kulübü gibi filmlerden etkileniyor.

İncellerin, en temel eksilliği de Kapitalizm ile birlikte var olan Ataerklil düzeni bireylere indirgeyip şahısları suçlamak.

Euronews Türkçe, İncelleri de özetle şöyle sıraladı:

  • Feminizmden nefret ediyorlar
  • Kadınların seçici ve ayrıcalıklı olduğuna inanıyorlar
  • Görünümün cinsel ilişki ve toplumsal hiyerarşide tek kriter olduğunu düşünüyorlar
  • Görünüme dayalı toplumsal hiyerarşide en altta olduklarını düşünüyorlar ve bunun değişmeyecek bir durum olduğunu düşünüyorlar
  • Andrew Tate gibi kadınlara karşı suç işlemiş kişi veya karakterlere hayranlık duyuyorlar
  • Erkek atmosferi (manosfer) içinde yaşıyorlar
  • Hayatlarından memnun olmayan inceller ölürken yanlarında birilerini götürmek saikiyle başka insanlara da saldırabiliyorİnternet üzerinden organize olup iletişim kuruyorlar

Kaynak:halktv.com.tr