Kadın cinayetlerinin arkasında İnceller mi var? İçişleri Bakanlığı olaya el koydu

Kadın cinayetlerinin arkasında İnceller mi var? İçişleri Bakanlığı olaya el koydu
İstanbul'da kan donduran kadın cinayetlerini işleyen Semih Çelik'in İncel adı verilen bir grupla bağlantısı olduğu söylendi. İçişleri Bakanlığı da dahil olmak üzere internet üzerinde örgütlenen bu oluşama karşı harekete geçildi. Peki İncel nedir? Kendilerini nasıl tanımlıyorlar?

İstanbul'da kasaplık yapan 19 yaşındaki Semih Çelik, iki kadını vahşice katletti. Yaşıtı kadınlardan birinin cesedini parçalayan Semih Çelik, genç kızın kafasını da Edirnekapı Surları'ndana attı. Çelik, ardından kendini surdan aşağı atıp canına kıydı.

Türkiye, bu ağır cinayetin ardından sarsıldı. Çelik'in katliamının ardından sosyal medyadan kendini İncel olarak tanımlayan şahıslar, çok çirkin yorumlarda bulundu. Çelik'i övüp katledilen kadınlara da aşağılayacı ifadelerde bulunan şahıslar büyük rahatsızlık yarattı.

Çelik, bu şahıslarla bağlantısı olduğu söylendi. Çelik'in Discord üzerinden İncellerle bağlantısı olduğu iddia edili. Özellikle Discord üzerinde de örgütlenen bu şahısların, üzerine tahkikat başlatıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Gerekli adımlar atılacak" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı ile beraber yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirtip Uraloğlu şunları dile getirdi:

"Şimdi bu benim de tabi biraz radarıma girdi. Mesela burada doğrudan siz oraya üye olamıyormuşsunuz. Birisinin referansıyla üye olabiliyormuşsunuz. Tamamen böyle bir altyapısı var. Esasında bu durum oraya girişleri biraz zorlaştırıyor, disipline ediyor da diyebiliriz. Biraz içeriğine bakınca dehşete düşmemek mümkün değil gerçekten.

Hafta içi hem İçişleri, hem Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı ile yoğun bir mesai yürüttük. Discord başta olmak üzere. Bu konuda yapılması gerekenler noktasında istişare ettik. Önümüzdeki günlerde belli önlemlerin alınması gerekecektir. Biz bu önlemleri alacağız inşallah. Aile, çocuklar hepimizin en değerlisi, ona hepimiz sahip çıkmalı diye düşünüyorum."

İNCEL GRUP KIZ ÇOCUĞUNA ŞANTAJ YAPTI İDDİASI

Yine bu İncel tanımlaması içerisinde hareket bazı şahısların da sosyal medyada bir kız çocuğunu şantaj yaparak aşağılayıcı hareketlerde bulunduğu iddia edildi. İddiayı Gazeteci İbrahim Haskoloğlu gündeme getirdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, görüntülerin kurgu olduğunu söyledi. Haskoloğlu gündeme getirdiği haberin arkasında durup olayın kurgu olmadığını iddia etti. Haskoloğlu şunları ifade etti:

"Kurgu olarak açıklanan olayın gerçek yüzü. Sapkınlar, psikolojisi bozuk olan kızı bulup, TC kimliğini herkese yaymış.

Kız polise gitmiş ve hiçbir şey yapılmamış. Sonrasında ise kızı istedikleri gibi kullanmışlar.

Kızın yaşı 16 ve sapkınlar ne derse onu yapıyor. Olay ortaya çıkınca kendi rızasıyla yaptı diye veriliyor. Bu mu yalan? Nerde bu ülkenin Aile bakanlığı?

Mozart isimli şahsın ve grubunun başka bir olayı daha. Küçük yaştaki bir kızı yine aynı şekil kullanıyorlar. Bunlar da mı kurgu?"

screenshot-2024-10-07-at-14-15-58-1-xte-ibrahim-haskologlu-kurgu-olarak-aciklanan-olayin-gercek-yuzu-sapkinlar-psikolojisi-bozuk-olan-kizi-bulup-tc-kimligini-herkese-yaymis-kiz-polise-gitmis-ve-hicbir-sey-yapilmamis-so.png

Haskoloğlu ayrıca İncellerin örgütlendiği Discord ve Telegram için yetkilierin harekete geçtiğini söyledi. Haskoloğlu şunları ifade etti:

"Ulaştırma Bakanlığı yetkilileriyle görüştüm. Discord ve Telegram için çalışma başlatıldığını söylediler.

Buralarda küçük kızları taciz eden şahıslar hakkında IP paylaşımı yapmaz ise ilgili uygulamaların Türkiye’ye erişimi engellenecek

screenshot-2024-10-07-at-14-17-23-1-ibrahim-haskologlu-haskologlu-x.png

İNCELLER KİM? İNCEL'LİK NEDİR? İNCEL NE?

İncel "istemsiz bekar" anlamına geliyor. Involuntary Celibacy kelimelerinin kısaltması olan İncel'i şahıslarını tanımlamak için kullanan erkekler var.

Bu erkekler, toplumsal hiyerarşide en altta olduklarını bunun sebebinin de gerek para gerekse fiziki ölçütleri nedeniyle kadınların beğenilerini karşılayamamak olduğunu iddia ediyor.

İnceller, Matrix'teki ünlü 'kırmızı' ve 'mavi' hapı da bir alegori olarak kullanıyor. Gerçekliğin kendilerinin sunduğu gibi olduğunu belirtip kırmızı hapı alanların gerçek toplumsal hiyerarşi gördüğünü iddia ediyorlar.

Bunun daha da ilerisine giden şahıslar blackpill yani siyah/kara hap diyerek toplumsal hiyerarşilerin değişmez olduğunu ve bunlara dair hiçbir şey yapılamayacağını ifade ediyor.

Bahse konu olan grup deyim yerindeyse kadınlarla iletişeme geçemenenin ezikliği ile yaşayan ve bunu şiddetle dışarı vurmaya çalışan bir grup.

İncellerin özellikle aşırı sağ görüşlerle yakın olduğu da biliniyor. Yurt dışındaki İncel gruplarının ırkçı Neo-Nazi propagandacısı olduğu da biliniyor.

Gruplar özellikle Matrix ve Dövüş Kulübü gibi filmlerden etkileniyor.

İncellerin, en temel eksilliği de Kapitalizm ile birlikte var olan Ataerklil düzeni bireylere indirgeyip şahısları suçlamak.

Euronews Türkçe, İncelleri de özetle şöyle sıraladı:

  • Feminizmden nefret ediyorlar
  • Kadınların seçici ve ayrıcalıklı olduğuna inanıyorlar
  • Görünümün cinsel ilişki ve toplumsal hiyerarşide tek kriter olduğunu düşünüyorlar
  • Görünüme dayalı toplumsal hiyerarşide en altta olduklarını düşünüyorlar ve bunun değişmeyecek bir durum olduğunu düşünüyorlar
  • Andrew Tate gibi kadınlara karşı suç işlemiş kişi veya karakterlere hayranlık duyuyorlar
  • Erkek atmosferi (manosfer) içinde yaşıyorlar
  • Hayatlarından memnun olmayan inceller ölürken yanlarında birilerini götürmek saikiyle başka insanlara da saldırabiliyorİnternet üzerinden organize olup iletişim kuruyorlar

Kaynak:halktv.com.tr