AKP'den Discord'a erişim engeli sinyali

Discord isimli platform üzerinden pedofili ve cinsel istismar iddiaların hakkında açıklama yapan Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, "Yasakçı olmak istemiyoruz ancak gençleri korumak için her türlü yetkiyi kullanmaktan çekinmeyiz." dedi.

İstanbul'da Edirnekapı Surları'nda Semih Çelik, bir genç kadının öldürüp parçalayıp surdan aşağı attı. Cinayeti işlemeden önce de yine 19 yaşındaki yaşıtı başka bir kadını boğazını keserek katletti.

Çelik'in İncel isimli bir grupla alakası olduğu iddia edildi. Bu oluşumunda özellikle Discord üzerinden örgütlendiği söylendi. Sosyal medyaya bu oluşumla ilgili skandal iddialar çıktı. İddiaları özellikle Gazeteci İbrahim Haskoloğlu gündeme getirdi.

Discord ile ilgili de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, açıklama yaptı. Uraloğlu son günlerde gençlere ve çocuklara yönelik şantaj, pedofili, cinsel istismar gibi iddialarla gündeme gelen mesajlaşma ve sosyal medya uygulaması Discord'a yönelik İçişleri, Adalet ile Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlıklarıyla hafta sonu toplantı yaptıklarını söyledi.

Uraloğlu şunları ifade etti:

"Yasakçı olmak istemiyoruz ancak gençleri korumak için her türlü yetkiyi kullanmaktan çekinmeyiz. Yasakçı zihniyetle değil de gereklerini yerine getirerek erişim engeli getirme noktasını istişare ediyoruz, henüz verilmiş bir karar yok."

EBEVEYNLERE ÇAĞRI YAPTI

Anne ve babalara da çağrıda bulunan Uraloğlu şunları ifade etti:

"Çocuklarımızın internet kullanımında ailelere büyük görevler düşüyor. Çocuklarımızın girdiği internet siteleri ve sosyal medya platformlarını yakından takip etsinler. Çocuklarımızı istismar etmek isteyen, zihinlerini karıştırmak isteyen kötü niyetli kişiler olacaktır. Ailelerimiz, çocuklarıyla daha fazla zaman geçirsinler."

Kaynak:AA, halktv.com.tr