Nastya'nın Ölümü İle İlgili Yargılanan Erkeğe Beraat Kararı

Nastya'nın Ölümü İle İlgili Yargılanan Erkeğe Beraat Kararı
Erzurum'da yaşayan Rus savaş karşıtı Anastasia Emelianova (Nastya) cinayeti ile ilgili Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada karar çıktı. 'Cinayet' şüphesi ile yargılanan Suriyeli Mohammad Nizar Arnabeh bugün görülen davada beraat kararı aldı. Duruşmayı takip eden avukatlar, karara sert tepki gösterdi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgali sonrası ülkesinden göç etmek zorunda kalan Anastasia Emelianova (Nastya), Erzurum'a yerleşti. Bir iş yerinde bilgi işlem personeli olarak çalışmaya başlayan Emelianova, sosyal medya üzerinden, bir kafede baristalık yapan Suriyeli Mohammad Nizar Arnabeh ile tanıştı.

EVDE CANSIZ BEDENİ BULUNDU
Davaya dönüşen olay da geçen 24 Eylül gecesi yaşandı. Anastasia Emelianova'nın cansız bedeni yaşadığı evde bulundu. Emelianova'nın ölümü ile ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Mohammad Nizar Arnabeh tutuklandı.
m4jkigupcu6s-27kimkisq.webp
Anastasia Emelianova Ukrayna işgali sonrası ülkesi Rusya'yı terk etti.

'YERDE YÜZ ÜSTÜ YATMIŞ HALDE BULDUM'
Arnabeh hakkında “Kadına karşı kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası talebi ile dava açıldı. Arnabeh ifadesinde, olay gecesine ilişkin "Saat 01.15'te işten çıktım. 01.35 gibi eve geldim. Bunlar güvenlik kamerası görüntülerinde de mevcut. Mutfaktaki ocakta tencere içinde yanmış çorba vardı ve ocağın altı da yanıyordu. Anastasia'yı oturma odasında yüz üstü yatmış vaziyette gördüm. Yüzü soluk, göz altlarında karartılar olduğunu tespit ettim. Nabzını kontrol ettim. Ölmüş olabileceğini düşündüm. Kalp masajı yaptım. Sonra yardım çağırdım polisler gelip beni gözaltına aldı" şeklinde konuştu.

0x0-erzurumda-anastasianin-oldurulmesi-davasindan-beraat-karari-cikti-1716814726336.webp
Mohammad Nizar Arnabeh 9 ay kadar tutuklu kaldı.

9 AY TUTUKLU KALDI BERAAR KARARI VERİLDİ
9 ay kadar tutuklu kalan Arnabeh'in yargılandığı davada karar bugün çıktı. Mahkeme, Arnabeh hakkında beraat kararı verdi. Beraat kararının kesinleşmesi halinde Arnabeh'in tazminat talepli dava açması da söz konusu olabilecek.
whatsapp-image-2024-05-27-at-16-02-55.jpeg

"ERKEK ADALET DEĞİL, GERÇEK ADALET!"
Davanın karar duruşmasını 'Nastya İçin Feministler' oluşumu başta olmak üzere birçok feminist ve avukat takip etti. Duruşma sonrası yapılan açıklamada "Biliyoruz ki patriyarkanın kurumu olan erkek yargı hiç bir erkeği cezalandırmayacak. Ancak feministler, kadınlar olarak gerçek adaletin sağlanması, erkek şiddetinin cezalandırılması için mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Birbirimizi hayatta tutmak için feminist dayanışmamızdan vazgeçmeyeceğiz"

Karara ilişkin konuşan feministler ve kadınlar, şunları kaydetti:

Yine bir kadın cinayeti cezasız kaldı!

Erzurum’da 21 Eylül 2023 tarihinde birlikte yaşadığı erkek Mohammad Nızar Arnabeh tarafından öldürülen Anastasia Emelianova cinayetine ilişkin davanın dördüncü duruşmasında mahkeme heyeti sanığın beraatine karar verdi.

27 Mayıs Pazartesi Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada failin tüm çelişkili ifadelerine ve şüpheli beyanlarına rağmen mahkeme verdiği kararla yine bir erkeğin cezasızlık politikasından yararlanmasına vesile oldu.

Davayı takip eden feministler, kadınlar olarak erkek yargı tarafından verilen bu kararda da şüpheli kadın ölümünün gerçeğe kavuşturulmadığına tanık olduk. Verilen beraat kararı diğer kadın cinayetlerinde olduğu erkekleri ödüllendiren, onları güçlendiren ve kadın cinayetlerinin önünü açan bir karar olduğunu biliyoruz. Bu kararla kadın cinayetlerinin üstü bir kez daha örtülmüştür.

Biliyoruz ki patriyarkanın kurumu olan erkek yargı hiç bir erkeği cezalandırmayacak. Ancak feministler, kadınlar olarak gerçek adaletin sağlanması, erkek şiddetinin cezalandırılması için mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Birbirimizi hayatta tutmak için feminist dayanışmamızdan vazgeçmeyeceğiz.

Elbette ki hukuksuz ve kadın düşmanlığını örtbas eden bu karara da itiraz edeceğiz. Failin yeniden yargılanması ve suçun ortaya çıkarılması için feministler, kadınlar olarak davanın takipçisi olacağımızı duyuruyoruz.

Erkek adalet değil, gerçek adalet!

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :