Narin soruşturmasında çuvalda kimlik bulundu

Diyarbakır'da katledilen sekiz yaşındaki Narin'in konulduğu çuvalın içinden nüfus kimliği de çıktı. Soruşturmada elde edilen kamera kayıtlarında sekiz günlük boşluk dikkat çekerken güvenlik güçlerinin Şahin Göz kamerası da soruşturmanın akıbeti için önemli rol oynayacak.

Diyarbakır'ın Tavşantepe Köyü'nde sekiz yaşındaki Narin Güran, 19 gün boyunca arandı. Tüm Türkiye'nin gözlerini çevirdiği Narin'in cansız bedeni Eğertutmaz Deresi'nin altından çıktı.

Narin'in dere altına konmasının arama köpeklerine karşı 'profesyonelce' bir önlem olduğu söylendi.Halk TV'ye konuk olan Adli Tıp Uzmanı Halis Dokgöz, Narin'in cansız bedeninde tek bir dişin olmadığı iddiasını, "Bir dış müdahaleyle ancak mümkün olabilir. Yani tek tek çekmesi lazım ya da kırması lazım" sözleriyle değerlendirmişti.

Narin'in annesi ve ağabeyi dahil 12 yakını da cinayet ile ilgili tutuklandı.

Olayla ilgili tek somut ifade de Narin'i dere altına gömdüğünü söyleyen ve tutuklanan Nevzat Bahtiyar'ın ifadesi. Bahtiyar'ın iddiasına göre Narin, annesi ve amcasının yasak ilişkisine şahit olduğu için katledildi.

ÇUVALDAN KİMLİK KARTI ÇIKTI

Halk TV'de Buket Güler'in Haber Masası programında aktarılan habere göre; soruşturma devam ederken yeni bulgularda tek tek ortaya çıkıyor. Narin'in dere altına gömülürken konulduğu çuvalın içinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartının çıktığı öğrenildi. Bu bilgi dikkat çekti.

Güvenlik ekipleri de köy ve çevresindeki tüm güvenlik kamerası kayıtlarını inceliyor.

SEKİZ GÜNLÜK BOŞLUK İDDİASI

Narin'in amcalarından birinin kamera kayıtlarında 8 günlük boşluk olduğu tespit edildi iddiası var. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç cinayet mahallinden birtakım görüntülerin TÜBİTAK'a gönderildiğini söylemişti.

İtirafçı Nevzat Bahtiyar son ifadesinde Narin'in cansız bedenini Arif Güran'ın evinin bir odasından Salim Güran'ın çağrması ile aldığını söylemişti. Narin'in evindeki halılar incelenmek üzere alındı. Çıkabilecek DNA bulgusuyla katilin izleri aranacak.

ŞAHİN GÖZ HER ŞEYİN SEYRİNİ DEĞİŞTİREBİLİR

Güvenlik güçlerinin bulunduğu özel güvenlik noktasındaki Şahin Göz kamerasından elde edilen görüntüler de inceleme altında.

Narin'in evi de dahil kaybolduğu 20-25 kilometrelik alanı görebilen kameranın kayıtları da inceleme altında.

Kaynak:halktv.com.tr