Narin ile Rojin'in kaderi kesişiyor mu? Tüyler ürperten benzerlik

Narin ile Rojin'in kaderi kesişiyor mu? Tüyler ürperten benzerlik
Van'da iki haftadan fazla süredir haber alınamayan üniversite öğrencisi Rojin ile 8 yaşında Diyarbakır'da öldürülen Narin arasında nasıl bir benzerlik var? Çok konuşulacak başörtüsü ve beyaz araba detayı...

Van'da 27 Eylül'den beri kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'i bulma umutları, 15. güne girerken de sönmüyor. Genç kızın başörtüsünün Van Gölü kıyısında bulunmasıyla arama çalışmaları bu bölgede yoğunlaştırıldı. Ancak, A Haber muhabiri Yüksel Akalan'ın aktardığına göre, bulunan başörtüsünün birileri tarafından bölgeye bırakılmış olma ihtimali de göz ardı edilemiyor.

rojin.jpg

Olay yerinde incelemelerde bulunan uzmanlar, bulunan başörtüsünün üzerindeki izlerin detaylı bir şekilde incelendiğini belirtti. Başörtüsünün suda kalma süresi ve üzerindeki olası yabancı maddelerin varlığı, genç kızın akıbeti hakkında önemli ipuçları sunabilir.

İşte Akalan'ın ifadeleri:

rojin-basortusu.jpg

BAŞÖRTÜSÜNÜ BİRİSİ Mİ BIRAKTI?

13 gün sonrasında başörtüsünün bu noktada bulunması akıllara acaba birisi ya da birilerinin Rojin'in başörtüsünü bu noktaya getirip bıraktığı mı sorusunu getiriyor. Bir yandan yine su altı görüntüleme ve su üstü radar cihazlarıyla da yine arama çalışmaları devam ediyor.

rojin1.jpg

BEYAZ OTOMOBİL DETAYI

Rojin'in kaybolduğu saatlerde köye süratli bir şekilde beyaz bir otomobilin geldiğini ve yine süratli bir şekilde beyaz bir otomobilin köyden ayrıldığını belirtmişti. Ekiplerde şu an itibariyle hem Van Yüzüncü Yıl Üniversite yerleşkesine aynı zamanda yine Bardakçı Köyü ve Çitören Köyü'ndeki tüm kameraları izliyor.

narin-terlik.jpg

TERLİK VE KIRMIZI ARABA

Diyarbakır'da kaybolduktan 21 gün sonra derece cansız bedeni bulunan Narin cinayetinde de benzerlikler yaşanmıştı. Küçük kızın köyün farklı bölgelerinde terlikleri bulunmuş, aile üyelerinin soruşturmayı yönlendirmek için terlikleri bilerek bıraktıkları saptanmıştı.

narin-terlik23.jpg

Narin’in kaybolduğu bildirilen 21 Ağustos günü Eğertutmaz Deresi'ne giden patikada, kırmızı bir otomobilin saat 15.40 ile 16.30 arasında 50 dakika boyunca park halinde olduğu tespit edilmişti. Kırmızı otomobil itirafçıyı yakalatmıştı. Daha sonra küçük kızın cansız bedeni bulunmuştu.

Kaynak:A Haber / Haber Merkezi