Narin cinayetinde Ensarioğlu 180 derece dönüp bambaşka konuştu

Narin cinayetinde Ensarioğlu 180 derece dönüp bambaşka konuştu
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolan ve 19 günün ardından cansız bedeni bulunan Narin ile ilgili “Bilip söylemememiz gereken şeyler var” açıklamasıyla tepki çeken AKP’li Galip Ensarioğlu, konuya ilişkin yeni bir açıklama gerçekleştirdi. Ensarioğlu, Narin’in ‘görmemesi gereken bir şey gördüğü için’ amcası Salim Güran tarafından öldürülmüş olabileceğini açıkladı.

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin gelen soruları yanıtlarken Narin’in ailesiyle 40 yıllık dostluklarının olduğunu belirtmiş ve “Soruşturmada gizlilik var. Ayrıca son aşamaya gelindi. Bizlerin bazen bilmediği, bazen de bilip söylemememiz gereken şeyler var. Çünkü aile de bizim dostlarımız. Konu çok hassas. Onları da çok fazla üzecek bir şey söylemek istemiyoruz.” açıklamasında bulunmuştu. Ensarioğlu’nun bu ifadeleri kamuoyunda çok fazla tepki çekmişti.

narin.webp

“SÖZLERİMİ ÇARPITTILAR”

Gelen tepkilerin ardından Ensarioğlu, Narin Güran hakkında bir açıklama daha gerçekleştirdi. Serbestiyet’ten Onur Erkan’a açıklamalarda bulunan Ensarioğlu, eleştiri oklarının hedefi olan sözlerine ilişkin, “Narin kızımızın canice öldürüldüğü bu acı olayı, siyasi tartışmalara çekmek isteyenler tarafından sözlerim çarpıtıldı. Soruşturma gayet ciddi bir şekilde yürütülüyor. Narin kızımızın otopsisinde alınan bulguların Adli Tıp’taki detaylı incelemelerin de tamamlanmasıyla düğümün de çözülmesini sağlayacak.” ifadelerini kaydetti.

Soruşturmanın bir sonuca ulaşacağını ve bu caniliği yapanların ve ortak olanların hak ettiği cezaya çarptırılacağını ifade eden Ensarioğlu, “Devlet bugüne kadar hiçbir konuda olmadığı kadar meselenin üzerine gidiyor. Toplum da bugüne kadar hiçbir konuda olmadığı kadar duyarlı ve farkında. Bu yanlış yorumlara ve soruşturmanın gizlilik esasında yürümesine vurgu yaptım.” söyleminde bulundu.

AKP’li Ensarioğlu, konuyu ilk günden bu yana takip ettiğini dile getirirken “Bölgeyi de yakından biliyorum, söylediğim gibi aileden de dostlarım var. Tamamen soruşturmanın gizliliğine vurgu yaptım.” ifadelerini kaydetti.

galip-ensarioglu.webp

“GÖRMEMESİ GEREKTİĞİ BİR ŞEY GÖRDÜĞÜ İÇİN…”

Ensarioğlu, Narin’in öldürülmesi hakkında ise, daha önceki söylemlerinin aksine bambaşka konuştu. “Bilindiği gibi zanlılardan biri, Narin’in cansız bedenini, Narin’in köy muhtarı olan amcası Salim Güran’ın kendisine teslim ettiğini ve kendisinin de dereye gizlediğini itiraf etti. Salim Güran zaten aracında Narin’in DNA izinin bulunması ve telefonundaki verilerini silmesi gibi tespitler sonrası geçen hafta tutuklanmıştı.” ifadelerini kullanan Ensarioğlu, Narin’in Kur’an kursundan çıkarken başında bulunan tülbentinin, ailesiyle yaşadığı evde bulunduğuna işaret etti.

Ensarioğlu, yaptığı açıklamada, “Bu da önemli bir bilgi çünkü Narin’in eve ulaşmadan kaçırılmış olabileceği gibi tahminler de yürütülüyordu. Ancak tülbentin evde bulunması Narin’in eve ulaştığını gösteriyor.” ifadelerini kullanarak o gün köyün gençlerinin iki gün sonra olacak düğünün davetiyelerini dağıtmak için civar köylere gittiğini ifade etti.

AKP’li Ensarioğlu, “Bunlar, Narin’in görmemesi gereken bir şey gördüğü için, amcası Salim Güran tarafından öldürülmüş olabileceği düşüncesini akla getiriyor. Henüz bunları reddediyor kendisi.” ifadelerini kaydederek amca Salim Güran’a dikkat çekti.

salim-guran.webp

HÜDA-PAR İDDİALARINI YALANLADI

Ailenin HÜDA-PAR ile yakınlığı hakkındaki soruyu da yanıtlayan Ensarioğlu, ailenin Hizbullah ile yakın olduğuna dair iddiaları yalanlayarak HÜDA PAR’la hiçbir ilgileri yok. Daha önce benim Doğru Yol Partisi’nde il başkanlığı yaptığım dönemde il yönetimimizde Güran ailesinden bir dostumuz vardı. Narin’in rahmetli dedesi de benim dostumdu.” açıklamasını yaptı. Ensarioğlu, ailenin ağırlıklı olarak Refah gelebeğinden geldiğini ileterek “O aileden bir dönem İYİ Parti’de il yöneticiliği yapan oldu. Halen AK Parti Bağlar ilçe yönetiminde olan bir yeğenleri var. Ailedekiler, Molla Gürani’nin torunları olduklarını söyler. Güran soyadı da oradan geliyor” ifadelerini kaydetti.

Kaynak:Serbestiyet