Narin'in annesi, babası, iki ağabeyi ile amcaları gözaltında

Diyarbakır'da, evlerinin yakınındaki dere yatağında cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cinayetine ilişkin 21 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiler arasında annesi Yüksel Güran, baba Arif Güran ile 2 ağabeyi ve amcaları da yer aldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, soruşturma için bir başsavcıvekili 3 savcının görevlendirildiğini kaydetti.

Diyarbakır'ın Tavşantepe Köyü'nde sekiz yaşındaki Narin'n cansız bedeni 19 gün sonra bulundu.

Halk TV'den Müslim Sarıyar'ın ulaştığı bilgilere göre; soruşturmadaki gizli tanğın yönlendirmesi ile Eğertutmaz Deresi'nde araştırma yapılıp cansız beden bulundu.

Bizzat savcıya giden gizli tanık, isimler verdi.

Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz da 21 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

OTOPSİ BAŞLADI

Saymaz, otopsi işlemlerinin de başladığı şu sözlerle duyurdu:

Narin’in otopsisi birazdan başlayacak. Otopsi sonrası vaziyet biraz daha açıklık kazanır.
Ne zaman ve ne şekilde öldürüldüğünü ancak o zaman öğrenebileceğiz.

NEREDEYSE TÜM AİLE GÖZALTINDA

Halk TV Muhabiri Ferit Demir, gözaltına alınanların anne, baba, amcalar, kardeşler, kuzenler ve çok sayıda akrabanın yer aldığını bildirdi. Gülşah Ekinci ile Gündem Özel'e bağlanan Demir şöyle konuştu:

  • "Baba Arif Güran, anne Yüksel Güran, tutuklu olan hakkında tekrar gözaltı kararı verilen Salim Güran, köyde yaşayan üç amca, çok sayıda kuzen, Salim Güran'ın eşi ve çocukları hakkında gözaltı kararı verildi.
  • Gözaltına alınan bu şahıslarla alakalı tüm dijital materyallere el konuldu.
  • Ayrıca gözaltı sayısı da artacak.
  • Soruşturma ikinci aşamaya geçti. Kriminal ve olay yeri delillerle kimler tarafından Narin'in katledildiği ortaya çıkacak.
  • Narin'in neden katlediğini Türkiye öğrenecek. Adli Tıp'ın Ön Raporu hızlı çıkacaktır. 1-2 gün içinde. Ancak geniş rapor sonra çıkacak."

whatsapp-image-2024-09-08-at-16-57-22.jpg

BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gözaltılar ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran evladımızın ölümünden sorumlu olanlarla ilgili soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir.

Hepimizi derinden üzen acı olayın açıklığa kavuşması için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 1 Cumhuriyet başsavcıvekili ile 3 Cumhuriyet savcısı daha görevlendirilmiştir.

Narin kızımızla ilgili otopsi işlemi devam etmektedir.

Soruşturmanın bu aşamasında 21 şüphelinin gözaltına alınması talimatı verilmiştir.

Narin evladımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum.

screenshot-2024-09-08-at-16-32-28-1-xte-yilmaz-tunc-diyarbakirin-baglar-ilcesine-bagli-tavsantepe-mahallesinde-cansiz-bedenine-ulasilan-narin-guran-evladimizin-olumunden-sorumlu-olanlarla-ilgili-sorusturma-cok-yonlu-ola.png

Kaynak:halktv.com.tr