'Mustafa Kemal Atatürk'ün olduğu sayfaları yırtın'

'Mustafa Kemal Atatürk'ün olduğu sayfaları yırtın'
Güney Kıbrıs'ta Eğitim Bakanlığı, "Oxford Discover Futures 3 Workbook" isimli kitaptan Atatürk'ün bulunduğu sayfanın yırtılmasını isteyen bir genelge yayınladı.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde okulların açılmasıyla birlikte 'Atatürk' tartışması başladı. Tartışmanın nedeni ise Eğitim Bakanlığı'nın, "Oxford Discover Futures 3 Workbook" isimli kitaptan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yer aldığı sayfanın öğrencilere dağıtılmadan önce yırtılmasını istemesi. Bakanlık, Atatürk'ün yer aldığı 36. sayfanın yırtılması yönünde genelge gönderildi.

Sigmalive'de yer alan habere göre, genelge öğretmenlere 'acil' vurgusuyla elektronik ortamda gönderildi. Yırtılması istenen sayfada "Türkiye'nin en büyük kahramanı" başlığı altında Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sanat dünyasının kahramanları olarak da Frida Kahlo ile Diego Rivera yer alıyor.

7.jpg

Sendika, açıklama istedi

Rum Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (OELMEK) Başkanı Kostas Hacisavvas, Rum Eğitim Bakanı'ndan genelgeyle ilgili açıklama istedi.

Hacisavvas, "Önümüzdeki günlerde Eğitim Bakanlığında yapacağımız görüşmede, ilgili kararı gündeme getiren sebepler hakkında izahat isteyeceğiz. Görüşmemiz, eğitimle ilgili başka ciddi konuları ele almak maksadıyla gerçekleşecek. Meslektaşlarıma, genelgeyle ilgili soruları ileteceğime dair söz verdim" ifadesini kullandı.

Kuzey Kıbrıs'tan tepki

Genelgenin ortaya çıkmasının ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Güney Kıbrıs'ı kınadı.

Tatar, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün nasıl bir lider olduğunu bu saatten sonra tartışmanın hiçbir anlamı yok çünkü bütün dünya Mustafa Kemal Atatürk'ün nasıl büyük bir komutan ve lider olduğunu, Türkiye'nin kurucusu olduğunu kabul etmiştir. Rum tarafındaki bir kitapta Atatürk'ün fotoğrafını çıkartıp da yerine başka bir şey koymanın anlamı yoktur, kendilerini böyle bir davranıştan dolayı kınıyorum" dedi.