Murat Kurum'dan Skandal İtiraf: "Ehliyetsiz Araba Kullandım"

AKP'nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum, katıldığı bir televizyon programında, gençken ehliyet almadan araba kullandığını itiraf etti. Geçtiğimiz günlerde Eylem Tok ve oğlunun ehliyetsiz bir ölüme neden olarak yurt dışına kaçmasının ardından gelen bu itirafa sosyal medyada büyük tepki gösterildi.

AKP'nin İBB Başkanı Adayı Murat Kurum, seçime günler kala pot kırmaya devam ediyor.

Miting meydanlarında yaptığı hataların ardından Kurum'dan bir skandal açıklama da katıldığı canlı yayında geldi.

EHLİYETSİZ ARABA KULLANDIĞINI İTİRAF ETTİ

Kendisine yöneltilen "Küçükken yaramazlık yaptınız mı?" sorusuna yanıt veren Kurum, programın sunucusu gazeteci Mehmet Akif Ersoy'u da şoke etti.

Gençken ehliyetsiz araba kullandığını itiraf eden Kurum, "Yaramazlık dersek eğer. Ehliyet almamıştım ama araba sürmeyi biliyordum. Ankara'da yaptım, ehliyetsiz araba kullandım" dedi.

AKILLARA EYLEM TOK VE OĞLU GELDİ

Kurum'un açıklamaları, sosyal medyada günler önce yaşanan korkunç kazayı yeniden gündem yaptı.

NE OLMUŞTU?

Eyüpsultan'da seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalanmış, yol kenarına çekilen arızalı araç tamir edilmeye çalışılırken aynı yönde ilerleyen iki araçtan birisi buradaki 3 ATV'ye çarpmıştı.

Kazada yaralanan Oğuz Murat Acı ile İbrahim Gümüş, T.A, S.K. ve H.T. hastaneye kaldırılmış, yaralılardan Acı, hayatını kaybetmişti.

Yapılan incelemede, kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücü T.C.'nin olay yerine gelen annesi Eylem Tok'un aracıyla buradan uzaklaştığı, anne-oğulun önce İstanbul Havalimanı'na, sonra da uçakla Mısır'a gittikleri tespit edilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Mısır'a kaçan sürücü T.C. ve annesi yazar Eylem Tok hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Başsavcılık, 18 yaşından küçük sürücü ile annesi Eylem Tok hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına yönelik Adalet Bakanlığına yazı göndermişti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, T.C. ile annesi Eylem Tok hakkında tutuklama kararı verildiğini, 2 Mart'ta uçakla Mısır'a giden iki şüphelinin Türkiye'ye iadesi için Mısır adli makamlarıyla temasa geçildiğini ve şüpheliler hakkında kırmızı bülten talep edildiğini söylemişti.

Tunç, "Mısır Interpolü tarafından şahısların Mısır'dan ABD istikametine çıkış yaptıklarının bildirilmesi üzerine, adı geçenlerin ABD'den ülkemize iadesi amacıyla hazırlanan geçici tutuklama talep evrakı hem diplomatik kanaldan hem de Interpol aracılığıyla ABD yetkili makamlarına iletilmiştir" ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler :