Murat Kurum Kimdir? İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Oldu Mu?

Murat Kurum Kimdir? İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Oldu Mu?
Günlerdir kulislerde İstanbul milletvekili Murat Kurum'un İstanbul Belediye Başkanı İstanbul adayı olacağı konuşuluyordu. Murat Kurum kimdir, nereli? İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKP başkan adayı oldu mu?

MURAT KURUM KİMDİR? KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

İnşaat Yüksek Mühendisi ve AKP İstanbul Milletvekili Murat Kurum, 1976 tarihinde Ankara’nın Çankaya ilçesinde dünyaya geldi. İlköğrenimini Ankara Seyranbağları İlkokulu’nda, ortaokul ve lise öğrenimini Mimar Kemal Lisesi’nde tamamladı.

Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu (1999). Yüksek Lisansını, Kentsel Dönüşüm alanında tamamladı. (2017)

2018’de Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesine Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak atandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevinden ayrılmasından sonra TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili olarak çalışmalarına devam etmektedir.

nuk-mz1l6kewipk-xscuq.webp

MURAT KURUM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANI AKP ADAYI OLACAK MI?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta içi yaptığı açıklamada partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayının 7 Ocak Pazar günü açıklanacağını söyledi. Ancak toplantıya saatler kala sosyal medyaya düşen bir video ile AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının AKP İstanbul milletvekili Murat Kurum olduğu ortaya çıktı.

Etiketler :