Munzur Vadisi Milli Parkı'ndaki yangın kontrol altına alındı

Munzur Vadisi Milli Parkı'ndaki yangın kontrol altına alındı
Tunceli'de Munzur Vadisi Milli Parkı sınırları içerisinde yer alan Aşağıtorunoba köyü yakınında orman yangını çıktı. Tunceli Valiliği, yangının gece saatlerinde kontrol altına alındığını duyurdu.

Tunceli il merkezi ile Ovacık ilçesi arasında yer alan Munzur Vadisi Milli Parkı'nda akşam saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Yangın, Aşağı Torunoba Jandarma Karakolu çevresine kadar yayıldı. Yangın nedeniyle bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Torunoba Jandarma Karakolu yakınlarında bulunan mayınlı bölgelere de yayılan yangından dolayı bölgede zaman zaman mayın patlaması yaşandı. Bölgede mayınlı alanların bulunması nedeniyle ekipler dikkatli bir şekilde çalışmalarını sürdürdü. Bölgeye sevk edilen iş makineleri ile yangının devam ettiği bölge çember içine alındı. Yetkililer bölgede rüzgarın da etkili olması nedeni ile yangını kontrol altına almakta zorlandı.

Gece saatlerinde kontrol altına alındı

Yangın ekiplerin çalışması sonucu gece saatlerinde kontrola altına alındı. Valilikten yapılan açıklamada, "Bugün saat 16.00 sıralarında Tunceli-Ovacık ilçemiz Aşağıtorunoba köyü mevkinde başlayan örtü yangınına ekiplerimizce yapılan müdahale çalışmaları neticesinde; yangın çevresi iş makinesi ile şerit açılarak tamamen kontrol altına alınmıştır. Bölgede soğutma ve söndürme çalışmalarımız devam etmektedir" denildi.