Seydikemer'deki orman yangını kontrol altına alındı

Muğla'da Milas ve Köyceğiz'de orman yangınları devam ederken, Antalya sınırında yer alan, Seydikemer'e bağlı Karaköy Mahallesi'nde, saat 10.30 sıralarında orman yangını özellikle havadan yapılan hızlı müdahale ile yangın 2 saatte kontrol altına alınarak söndürüldü.

Türkiye, orman yangınlarıyla mücadelenin 13'üncü gününde havadan ve karadan söndürme çalışmaları devam ediyor. 

Muğla'da Milas ve Köyceğiz'de orman yangınları devam ederken, Muğla- Antalya sınırında yer alan, Seydikemer'e bağlı Karaköy Mahallesi'nde, saat 10.30 sıralarında orman yangını çıktı. 

2 saatte kontrol altına alınarak söndürüldü

Yangına 3 helikopter ve bir uçakla havadan, 5 arazöz, itfaiye araçları, ekiplerle ve vatandaşlara ait onlarca su tankeri ile karadan müdahale edildi. Yangın rüzgarın etkisiyle sürekli yön değiştirdi. Özellikle havadan yapılan hızlı müdahale ile yangın 2 saatte kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın alanında soğutma çalışması devam ediyor.

Yangında ilk belirlemelere göre 1 hektarlık alan zarar gördü. Yangına müdahalede, gönüllü vatandaşlar büyük çaba harcadı. Vatandaşlar, su tankerleri ile önünü kestikleri yangının yerleşim bölgelerine sıçramasını önlemeye çalıştı.

Kaynak:AA

Etiketler :