Köyceğiz'de yangın büyüdü

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, makilik alanda başlayıp, ormana sıçrayan yangını söndürme çalışmaları sürdürülüyor. Rüzgarın şiddetini artırmasıyla Alibaba Dağı eteklerinde yangın büyüdü. Farklı noktalara sıçrayan yangın nedeniyle gökyüzünü dumanlar kapladı. Gümüşlük Dereköy mahallesinde de başlayan yangında alevler geniş bir alana yayıldı.

İlk olarak Antalya'nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz'da çıkan orman yangınlarıyla mücadele devam ediyor.

 Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Aydın-Bozdoğan'da çıkan orman yangının kontrol altına alındığını, Muğla'nın Köyceğiz ve Milas bölgelerindeki yangına ise havadan ve karadan müdahale edildiğini bildirdi. (9 Ağustos'ta saat 21.46'da yapılan açıklama) 

Köyceğiz'deki yangın büyüdü 

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, makilik alanda başlayıp, ormana sıçrayan yangını söndürme çalışmaları sürdürülüyor. Rüzgarın şiddetini artırmasıyla Alibaba Dağı eteklerinde yangın büyüdü. Farklı noktalara sıçrayan yangın nedeniyle gökyüzünü dumanlar kapladı. Karadan müdahalenin zor olduğu bölgede, 3 uçak ve 9 helikopter ile söndürme çalışmalarına devam ediliyor.

Bodrum Gümüşlük'te de yangın başladı 

Öte yandan Muğla'nın Bodrum ilçesindeki otluk ve makilik alanda yangın çıktı. 

Bodrum'un Gümüşlük Dereköy Mahallesi'ndeki otluk ve makilik alanda, saat 15.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları görenler orman ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine ekipler söndürme çalışması başlattı.
 


Yangınla mücadelenin 13'üncü gününde havadan ve karadan müdahale devam ederken, Türkiye'nin 43 ilinde çıkan 270 orman yangınından 268'i kontrol altına alındı. 

e8xr7lyx0aesy9n.jpg

Yangınlarla mücadeledeki son durumu açıklayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Aydın Bozdoğan'da çıkan orman yangını kontrol altına alındı" dedi.

Muğla: Milas ve Köyceğiz'de devam ediyor

Milas'ın Ören Mahallesi Fesleğen mevkisindeki orman yangınlarını kontrol altına alabilmek için havadan ve karadan söndürme çalışmaları devam ediyor. 

Tahliye edilen mahallelerde kontrol altına alınan alanlarda soğutma çalışmaları sürerken, günün ilk ışıklarıyla hava araçlarıyla müdahaleye başlandı.

Kavaklıdere ve Menteşe ilçelerinde süren yangınlara müdahale devam ederken, Yatağan Hacıveliler Mahallesi'nde iki gün önce başlayan yangının söndürülmesi için ekipler havadan ve karadan çalışma yapıyor.

e8xr7lyxeak1f0m.jpg

Köyceğiz ilçesinde de yaklaşık 12 gündür devam eden yangına müdahale sürüyor. 

Milas'ta makilik alandaki yangını söndürme çalışmalarının devam ettiğini belirten Bakan Pakdemirli, "Köyceğiz'de yangın vadiye hapsolmuş şekilde devam ediyor ama kontrol altında diyemiyoruz" dedi.

Seydikemer'de çıkan yangın kontrol altında 

Antalya sınırında yer alan, Seydikemer'e bağlı Karaköy Mahallesi'nde, saat 10.30 sıralarında orman yangını özellikle havadan yapılan hızlı müdahale ile yangın 2 saatte kontrol altına alınarak söndürüldü.

Muğla'nın Ula ilçesindeki ormanlık ve zeytinlik alanda çıkan yangında bir hektar alan zarar gördü.

Çıtlık Mahallesi'nde ormanlık ve zeytinlik alanda başlayan yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı.

İhbar üzerine bölgeye 5 arazöz, çok sayıda orman işçisi ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Yangın, ekiplerin 2 saat süren çalışmasının ardından kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında yaklaşık bir hektar alan zarar gördü. Ekiplerin soğutma çalışması sürüyor.

20210810-2-49545923-67788899.jpg

Seydikemer'de orman yangını başladı

Bugün öğle saatlerinde Seydikemer ilçesinin Karaköy mahallesindeki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı.

Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına, havadan helikopter ve uçakla, karadan arazöz ve itfaiye ekipleriyle müdahale ediliyor.

Yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.

e8xr7l3wyaaln1d.jpg

Aydın: Kemer Barajı yakınlarındaki orman yangını kontrol altında 

Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde akşam saatlerine doğru çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Konaklı Mahallesi Kemer Barajı yakınlarındaki ormanlık alandan yükselen dumanları görenler, orman işletme ve itfaiyeye bilgi verdi. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

İki helikopterin yanı sıra karadan Orman İşletme Müdürlüğü ve Bozdoğan Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın, yaklaşık 6 saatlik çalışma sonucu kontrol altına alındı.

Ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmaları ise sürüyor. 

Kaynak: DHA - AA