MSB'den 3. Dünya Savaşı Açıklaması

MSB'den 3. Dünya Savaşı Açıklaması
Milli Savunma Bakanlığı, TSK'nın olası bir Üçüncü Dünya Savaşı için hazır olduğunu açıkladı. Bakanlık, savunma ve güvenlik planlarının sürekli güncellendiğini belirtti. Bakanlık kaynakları, TSK'nın en hazırlıklı ordulardan biri olduğunu vurguladı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), TSK'nın olası bir Üçüncü Dünya Savaşı'na hazır olduğunu belirtti. Bakanlık kaynakları, "TSK dinamik bir ordu. Üçüncü Dünya Savaşı'nı istemeyiz ama hazırlıklıyız" dedi. MSB, savunma ve güvenliğe yönelik değerlendirmelerini sürekli yenilediklerini ve en hazırlıklı ülkelerden biri olduklarını açıkladı.

TSK SİVİL ALANLARA GİRMEYECEK

MSB, TSK'nın sivil alanlara girmeyeceğini ve kontrol noktalarını Iraklı yerel makamların oluşturduğunu belirtti. Irak tarafıyla iyi bir koordinasyon sağlandığını ifade etti.

FETÖ İLE MÜCADELE SÜRECEK

FETÖ ile mücadelenin hassasiyetle devam ettiği bildirildi. Yeni bilgi ve belgeler ışığında bu mücadelenin sürdürüldüğü ve TSK'nın FETÖ'den en çok zarar gören kurum olduğu belirtildi.

SON İKİ HAFTADA 89 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

MSB, son iki haftada 89 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. 1 Ocak 2024'ten bu yana toplam 1270 terörist etkisiz hale getirildi. Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 5 PKK'lı terörist Habur'daki Hudut Karakolu'na teslim oldu.

PENÇE-KİLİT HAREKATI İLE TERÖRİSTLERİN HAREKET KABİLİYETİ SIFIRLANIYOR

Pençe-Kilit Harekatı kapsamında elde edilen alan hakimiyeti, alışılmadık ve öngörülemez operasyonlarla geliştiriliyor. Terör örgütünün hareket kabiliyeti sıfırlanıyor ve Irak'ın kuzeyindeki güvenlik kilidi tamamen kapatılıyor.

YASA DIŞI GEÇİŞLER ENGELLENDİ

Son iki haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 486 şahıs yakalandı. 2 bin 581 şahıs ise hududu geçemeden engellendi. Yakalananlardan 16'sı terör örgütü mensubu. 1 Ocak'tan bu yana yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 5 bin 215'e yükseldi. Hududu geçemeden engellenenlerin sayısı ise 62 bin 217 oldu.

BİR TUĞGENERAL GÖZALTINDA

Bir Tuğgeneralin makam aracıyla insan sevkiyatı yaptığı tespit edildi. Akçakale Savcısı tarafından gözaltı kararı verildi. Tuğgeneral, komutan sorumluluğu kapsamında emekliye sevk edildi.