MSB, Yunanistan'ın göçmenleri denizin ortasında bıraktığı anları paylaştı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait İHA ile tespit edilen görüntülerde, Yunanistan'a ait sahil güvenlik botunun düzensiz göçmenleri taşıyan bir şişme botu Sisam Adası'nın kuzeydoğusundaki bölgeye bıraktığı anlar yer aldı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait insansız hava aracı (İHA) tarafından tespit edilen ve Yunanistan'a ait sahil güvenlik botunun, Sisam Adası'nın kuzeydoğusundaki bölgede düzensiz göçmenleri taşıyan botu bıraktığı anlara ait görüntüleri paylaştı.

MSB'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, 24 Temmuz’da gerçekleştirilen keşif ve gözetleme faaliyeti sırasında elde edilen görüntülerin detaylarına yer verildi. Bakanlık, Yunanistan'a ait sahil güvenlik botunun, Sisam Adası'nın kuzeydoğusundaki ve Kuşadası Kadınlar Denizi mevkisinin batısındaki bölgede, düzensiz göçmenleri taşıyan bir şişme botu bıraktığını belirtti. Paylaşımda, fırtınalı havada zor durumda kalan göçmenlerin, bölgeye intikal eden bir Türk Sahil Güvenlik botu tarafından kurtarıldığı vurgulandı.

SULARDAKİ GÖÇMEN KRİZİ

Geçtiğimiz günlerde Türkiye, Yunan Sahil Güvenliği’nin düzensiz göçmenleri Türkiye kara sularına ittiğini ve göçmenlerin sahil güvenlik tarafından kurtarıldığını duyurmuştu.

22 Temmuz'daki sosyal medyadan paylaşılan duyurunun ardından Yunanistan, Türkiye’nin Ege Denizi’nde göçmenleri geri ittiği suçlamalarını reddetmiş, “Bu bir itme olayı değil, Yunan kara sularına yasa dışı girişlerin tespit edilip engellenmesidir” ifadelerine yer vermişti.

Kaynak:AA