MSB: Pençe Kilit Operasyonu'nda 81 mağara ve sığınak ele geçirildi

MSB: Pençe Kilit Operasyonu'nda 81 mağara ve sığınak ele geçirildi
Millî Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe Kilit Operasyonu’nda bugüne kadar 369 el yapımı patlayıcı imha edildiğini, terör örgütüne ait 81 mağara ve sığınağın ele geçirildiğini açıkladı.

Millî Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe Kilit Operasyonu’nun başladığı 17 Nisan’dan bugüne kadar 369 el yapımı patlayıcı imha edildiğini, terör örgütüne ait 81 mağara ve sığınağın da ele geçirildiğini duyurdu. Bakanlık ayrıca operasyon kapsamında bugüne kadar 57 teröristin etkisiz hâle getirildiğini açıkladı.

MSB, Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit Operasyonuna ilişkin açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklama şöyle:

'81 mağara ve sığınak ele geçirildi'

Irak’ın kuzeyinden gelen terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak maksadıyla başlatılan Pençe-Kilit Operasyonu planlandığı şekilde devam ediyor.

Operasyonun birinci safhasını başarıyla tamamlayan ve belirlenen hedeflere ulaşan komando ve Özel Kuvvetler unsurları, teröristler tarafından kullanılan mağara, sığınak, barınak ve sözde karargâhlara tek tek giriyor.

Bölgede arama-tarama faaliyetlerini de sürdüren Mehmetçik, terör örgütüne ait çok sayıda silah ve malzemeyi ele geçirdi.

Operasyonun başladığı 17 Nisan’dan bugüne kadar 369 el yapımı patlayıcı imha edilirken terör örgütüne ait 81 mağara ve sığınak ele geçirildi.

Pençe Kilit Operasyonu’nda bugüne kadar 57 terörist etkisiz hâle getirildi

Makineli tüfeğin de yer aldığı 94 ağır silahı ele geçiren Mehmetçik, aralarında roketatar, bombaatar, havan ve ağır silahlara ait 20 binden fazla mühimmat buldu.

Teröristlere ait mağaralarda çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirilirken mağaralardan jeneratör, televizyon dâhil çok sayıda malzeme de çıktı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Pençe Kilit Operasyonu’nda bugüne kadar 57 terörist etkisiz hâle getirildi.

Bakanlık sosyal medya hesabından paylaştı

Bakanlık sosyal medya hesabından da operasyona ait görüntüler yayınlayarak şu açıklamayı yaptı:

Irak’ın kuzeyinde başarıyla devam eden Pençe-Kilit Operasyonu ile teröristlerin inlerine girmeye devam ediyoruz. Mehmetçiklerimiz, teröristlere ait 369 el yapımı patlayıcıyı imha ederken 81 mağara ve sığınağı da ele geçirdi.

Kaynak:ANKA