Mollalar üniversiteye giriyor! Gerici çıkarma

Mollalar üniversiteye giriyor! Gerici çıkarma
Anadolu Üniversitesi ve Osmangazi Üniversitesi'nde düzenlenecek konferanslarda toplumsal değerlere ağır hakaretler eden isimler konuşmacı olarak katılacak.

Eskişehir'de faaliyet gösteren Yedi Başak Derneği, "Umut Eskişehir" adını verdiği ve şeriatçı görüşleri savunan isimleri ağırlayacağı iki ayrı konferans düzenlemeye hazırlanıyor.

2016 yılında kurulan ve 2 yıl önce kamu yararına dernek olarak kabul edilen Yedi Başak Derneği, 19-20 Ekim tarihlerinde Anadolu Üniversitesi'nde, 26-27 Ekim tarihlerinde ise Osmangazi Üniversitesi'nde düzenlenecek konferanslarla gündeme geldi. Konferanslara katılacak isimler arasında çocuk evliliğini savunan Nurettin Yıldız, Atatürk'e hakaret eden Mustafa Armağan ve şeriat yanlısı diğer isimler bulunuyor.

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, bu durumu "mollalara üniversitelerin açılması" olarak değerlendirerek sert bir eleştiri getirdi. Özbay, bu kişilerin Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı eylemler için kullanışlı yapılar içinde olduğunu belirterek, Türkiye'nin dışa dönük yüzünün dini cemaatler olamayacağını vurguladı.

Yedi Başak Derneği Başkanı Mustafa Bulut'un HÜDA PAR ile yakın ilişkileri ve idam cezası ile şeriat yanlısı açıklamaları da dikkat çekiyor. Dernek başkanı, Narin Güran cinayetiyle ilgili "Kısasta hayat vardır" diyerek idamı savunmuştu. Konferanslara katılacak diğer isimler arasında, "İslami evlilik için yaş haddi yoktur" diyen Nurettin Yıldız, Atatürk'ün manevi kızı Afet İnan için "Nikahsız First lady" ifadesini kullanan Mustafa Armağan ve "İlahi! Bize bırakırsan 1 asır daha sürer bu zulüm. Görünmez ordularınla helak eyle onları" diyen Teymullah gibi isimler yer alıyor.

Bu durum, Eskişehir'de büyük tepki topladı. Üniversitelerin bilim yuvaları olması gerekirken, şeriatçı görüşlerin platformu haline getirilmesi kamuoyunda kaygı yaratıyor.

Kaynak:Sözcü