Moğollar asbestli gemiye karşı sahnede: Bişey yapmalı

Moğollar asbestli gemiye karşı sahnede: Bişey yapmalı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Emek ve Demokrasi güçleri, Aliağa’ya gelecek asbestli gemiye karşı “Bişey yapmalı” sloganıyla Moğollar konseri düzenledi.

Brezilya donanmasına ait asbestli NAE Sao Paulo adlı uçak gemisinin, sökülmek üzere İzmir'in Aliağa ilçesine doğru yola çıkmasına yönelik tepkiler devam ediyor. Bugün asbestli gemiye karşı yapılan mitingin ardından Gündoğdu Meydanı'nda, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından Moğollar konseri düzenlendi. “Bişey yapmalı” sloganıyla düzenlenen konserde, İzmirliler “Asbestli gemiyi şehrimizde istemiyoruz” dedi.

“İzmir dünyanın çöplüğü değildir”, “Toksik gemi geldiği gibi gidecek” yazılı pankartlar açılan konsere İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, CHP İzmir İl Yönetimi ve İzmirliler katıldı.

Cahit Berkay: Bu ülke çöplük olmayacak

Konserde konuşma yapan Moğollar grubu üyesi Cahit Berkay, “O gemiyi tüy diker gibi getirecekler. Bütün asbestini bu ülkeye satacaklar. Üzerine para da alacaklar. Neresinden bakılırsa bakılsın, insanın, aklı, vicdanı almıyor bu durumu. Bu ülke çöplük olmayacak” dedi.

Tunç Soyer: Geldikleri gibi gidecekler

Asbestli gemiyi İzmir’e sokmamak için ellerinden geleni yapacaklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Ne zaman bu ülkenin doğasına taşına saldırı olsa dimdik ayakta duran Moğollara teşekkür ediyoruz. İzmir dünyanın çöplüğü olmayacak dedik. Bu yolculukta beraber yürüdüğümüz İzmir Emek ve Demokrasi güçlerine teşekkür ediyoruz. Gemi Brezilya’dan yola çıktı. Bugün Ankara’da Brezilya Başkonsolosluğu önünde pankartı açtık ve dedik ki gemi İzmir’e gelmeyecek. İzmir dünyanın çöplüğü değildir. Bu 30-40 günde birçok eylem yapacağız. Canımız kadar, sevgilimiz kadar sevdiğimiz İzmir’e hep beraber sahip çıkacağız. Buradan bir sözümüz var. Geldikleri gibi gidecekler” ifadelerini kullandı.

Moğollar grubunun solisti Emrah Karaca da “Böyle bir sebep nedeniyle buluşmak hoş değil ancak maalesef ülkemizde böyle sorunlarla boğuşuyoruz. Bu ülke çöplük olmayacak” diye konuştu.

Ali Öztunç: Birileri yine düğmeye bastı

Tunç Soyer’den sonra sahneye çıkarak açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, "Gönül isterdi ki bugün burada Moğolları keyifle dinleyelim. Ancak birileri yine düğmeye bastı. AKP hükümeti parayı bitirdi. Bütün kuşlar bitti sıra leyleğe geldi. Şimdi İzmir’i dünyanın hurdalığı yapmak istiyorlar" dedi.