Minik aşçılar en lezzetli köfteyi yapmak için mutfakta hünerlerini gösterdi
Edirne Valiliği desteğiyle, kente ait unutulmuş yemeklerin tanıtımı amacıyla düzenlenen, aynı isimle kitabı da düzenlenen 'Topraktan Sofraya Edirne Gastronomi Festivali'nin son günü renkli görüntülere ev sahipliği yaptı. Trakya Üniversitesinin Güzel Sanatlar Fakültesi olarak kullanılan tarihi tren garı binasının da bulunduğu Karaağaç Mahallesi'nde yapılan festivalde, Edirne'ye özgü köfte ve lahana salması pişirme yarışmaları yapıldı.
ANNELER ÇOCUKLARIYLA BİRLİKTE TER DÖKTÜ
Konuk şeflerin sunumunu yaptığı festivalde ilk olarak 6 anne ve çocuğu, Edirne'ye özgü köfte pişirme yarışmasında hünerlerini sergiledi.
Kendilerine verilen ürünlerle zamana karşı yarışan anne ve çocukları, en lezzetli köfteyi yapabilmek için çaba sarf etti. Yarışma sonunda jüri üyelerinin tadımı yapılırken, katılan tüm ailelere ödüller verildi, sıralama yapılmadı.
KADINLAR EN LEZZETLİ LAHANA SALMASI İÇİN YARIŞTI
Günün ikinci yarışmasında ise kentte farklı sektörlerde çalışan kadınlar 'Edirne salması' için tezgah başına geçti. Kadınlar, tezgahların önünde bekleyenleri açan açacakları yemeği alacaklar. Kutudan çıkan Trakya'ya özgü kaburga etli lahana salması yapan kadınlara, onları izleyen aileleri de destek verdi. Jüri tarihindeki rekabetleriyle yarışmalarda yer alanlar belirlendi. Yarışmada birinci olan Bedriye Aladağ'a çeyrek altın, ikinci Şenay Salam ve üçüncü Remziye Korkan'a gram altın hediye edildi.