Mimarlar Odası HSK'ya başvuracak: Hakim Esat Toklu meslekten çıkarılsın

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Hakim Esat Toklu'nun meslekten çıkarılması talebiyle HSK'ya başvuracaklarını açıkladı.

Halk TV'de yayınlan Can Coşkun ile 'Haber Masası' programına konuk olan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Ankara'daki TOGO kuleleriyle ilgili bilinmeyenleri anlattı. Candan, "Yarın, HSK'ya Esat Toklu hakkında şikayette bulunacağız" ifadelerini kullandı. Candan sözlerine şu şekilde devam etti;

"Sedat Peker'in videolarıyla birlikte istinaf mahkemesi başkanın isimlerinin de geçmesiyle birlikte bizde de şüpheler uyanmaya başladı. Dolayısıyla biz de tüm dosyaları raftan indirerek tekrar değerlendirmeye aldık hatta avukatlarımız çalışıyor ve yarın HSK'ya şikayette bulunacağız. Avukatlarımız, istinaf mahkemesi başkanının bu tür davalara gölge düşürdüğünü ve meslekten çıkartılmasını talep edecek. Zaten yarın da kamuoyuna düşer"

Can Coşkun'un, "Hakim Esat Toklu'nun meslekten çıkarılması yönünde HSK'ya başvuruda mı bulunacaksınız?" sorusu üzerine Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan, "Evet" yanıtını verdi.

Karakuş, "Yargı aşamasında tam olarak Mimarlar Odası'nın talep ettiği sonuç nedir?" sorusuna ise, "Önceden suç duyurusunda bulunduğumuz insanlar hakkında da bir işlem yapılmadı. Belki bu vesileyle rant projeleri de araştırılır" ifadelerini kullandı. Candan sözlerine şöyle devam etti;

"Bizim aslında talep ettiğimiz sonuç, burası bir kere gerçekten haksız kazanç sağlayan örtük emsalli kişiye özel zenginlik sağlayan bir alan. Yani 20 bin metre kare yapılması gerekirken 120 bin metre kare yapıldı ve 2021'in şubat ayında da Danıştay buranın bütün planlarını, 2.10 emsal veren üstü örtük bütün planlarını iptal etti. Artık orası plansız. Şimdi plana uygun buranın tıraşlanması gerekiyor, o 100 bin metre karenin yıkılması gerekiyor.  Biz o zamanda söylemiştik bu buz dağının görünen yüzü bunun içinde siyasetçiler var, yargı mensupları var baka karanlık güçler var çünkü bu imar rantı dediğimiz süreçler gerçekten büyük bir suç ortamı yaratıyor.

Sedat Peker'in videoları yayınlandıkça insanların dudakları uçukluyor. Aslında bizim buradaki yürüttüğümüz davaların arka planı çıkmış olsa zaten Sedat Peker'in videolarının 10 katı 20 katı şeyler ortaya çıkacak. Tabi onun videolarıyla birlikte isimler açıklandığı için bu kadar dikkat çekmeye başlıyor yoksa biz de bu tür bağlantılar olduğunu yargıdan, siyasetten, emniyetten, bakanlıktan bu tür ilişkiler içerisinde olduğunu hepsini biliyoruz ama elimizde bunları kanıtlayacak belgelerimiz yok. Suç duyurusunda bulunduğumuz insanlar hakkında da bir işlem yapılmadı. Belki bu vesileyle rant projeleri de araştırılır"

 

Etiketler :