Milli Eğitim Bakanı'nın Çok Sevdiği Sistemden Tartışılacak Görüntü! Kadına Tahammül Edemediler, Bulanıklaştırdılar

Milli Eğitim Bakanı'nın Çok Sevdiği Sistemden Tartışılacak Görüntü! Kadına Tahammül Edemediler, Bulanıklaştırdılar
ÇEDES kapsamındaki etkinlikte kız pansiyonunda kalan öğrencilere konuşma yapan kadının yüzü bulanıklaştırıldı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in cemaat ve tarikatlarla yapılan protokollere dair söylediklerine yönelik tepkiler devam ederken Yozgat'tan çok konuşulacak bir fotoğraf geldi.

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES)” protokolü kapsamında yurdun dört bir yanında 'etkinlikler' devam ediyor.

BirGün'den Berkay Sağol'un haberine göre; Öğrencilerin en çok okuldan çıkarılıp camiye götürüldüğü kentlerin başında Isparta yer aldı.

Isparta’da Çünür TOKİ İlkokulu öğrencileri Çünür Merkez Camisi’ne götürüldü. Gönen’de ise anaokulu, 3 ve 4’üncü sınıf öğrencileri camiye götürülerek dua ettirildi.

edes.jpg

"KONUŞMA YAPAN KADININ YÜZÜ BLURLANDI"

ÇEDES Protokolü kapsamında yapılan etkinliklerin birinde ise sahnede bir kadın konuşma gerçekleştirdi. Etkinlikle ilgili sosyal medyada yapılan paylaşımda, konuşma yapan kadının yüzünün blurlandığı görüldü.

Öğrenciler camilere götürülmesinin yanı sıra kaldıkları yurtlarda da sohbetlere katıldılar. Yozgat Sorgun Şehit Nusrat Atmaca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin kız pansiyonunda kalan kız öğrenciler “değerler eğitimi” programına katıldı. Yozgat Erdoğan M. Akdağ Ortaokulu öğrencilerine de camide namaz kıldırılıp sohbet dinletildi.

LOZAN'I HEDEF ALDILAR

Osmaniye’de Gülten Ali Ziyan Anadolu Lisesi öğrencileri ekim ayında “Edep, saygı, nezaket” faaliyeti kapsamında Cezmi Yurtsever’i ziyaret etti. Yurtsever 2019 yılında, “Niyazi Ramazanoğlu, Lozan görüşmelerinde de bürokrat olarak bulunan bir isimdir. Türk heyeti Türkiye’ye döndükten sonra Niyazi Ramazanoğlu, İsmet İnönü’yü ve Lozan Antlaşması’nı ‘Türkiye, Kurtuluş Savaşı’yla elde ettiği kazanımları Lozan’da sağlayamayarak kaybetti’ şeklinde eleştirilerde bulundu” ifadelerini kullanmıştı.

cubbe.jpg
Cumhuriyet'ten Cengiz Karagöz'ün haberine göre, bu kez de Konya Karatay’daki Yaşar Doğu Ortaokulu’nda eğitim alan özel eğitim öğrencileri camiye götürüldü ve imam cübbesi giydirildi. Uşak Çivril’de ise ilçe müftülüğü, imam hatip lisesi öğrencilerine cami temizletti.

ÖĞRENCİLERE CAMİ TEMİZLETİLDİ

İzmit Evliya Çelebi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde ekim ayında başlayan 'şuur sohbetleri' gerçekleştiriliyor. 9 ve 10’uncu sınıflara yönelik yapıldığı belirtilen sohbetlerde her ay farklı bir konu konuşulacağı ve sunumunun meslek dersleri öğretmeni Cemil Koral’ın yapacağı belirtiliyor. Muş’un Bulanık ilçesinde bulunan Bulanık Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ise cami temizledi.