'Milletvekillerini karşılamaya vakit bulup bize bulamaması affedilmez'

'Milletvekillerini karşılamaya vakit bulup bize bulamaması affedilmez'
KKTC'de yaşanan Büyükelçi krizi büyüyerek devam ediyor. Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nun CHP liderini karşılamaması ile başlayan tartışma sürüyor. İsmail Saymaz'a konuşan Feyzioğlu, liderleri karşılama görevinin KKTC Meclisi’ne ait olduğunu, hiçbir lideri karşılamadıklarını söyleyip eklemişti: Özel’le yan yana gelemedik. Görmedim bile.

Metin Feyzioğlu'nun bu açıklamasından sonra CHP Genel Başkanı Özgür Özel de yanıtını yine İsmail Saymaz aracılığıyla kamuoyu ile paylaştı.

İşte CHP liderinin açıklamaları:

"Şu vurguyu yapmam gerekir ki büyükelçilerin görevlerinden biri de ana muhalefet liderlerini karşılamaktır. Protokolde ana muhalefetten daha geride olan bakanlari , meclisten gelen milletvekillerini karşılamaya vakit bulup da bize vakit bulmaması affedilebilir bir şey değil maalesef."
"Zaten yaptığı işin yanlış olduğunu biliyor o yüzden böyle dikkat dağıtmaya yönelik bir savunma yapmaya girişmiş.
Sn. cumhurbaşkanından ve meclis başkanından sonra protokolde ana muhalefet lideri geliyor. Biz partileri karşılıyoruz diye bir paranteze alamaz ana muhalefeti.
Anlayacağı dilden anlatmam gerekirse; aynı barolar Birliği'nin diğer meslek örgütlerinden farklı bir protokol sırası olması gibi değerlendirmesi lazım."
"Kendisi barolar birliği Başkanlığı yaptığı için bilir bunu barolar Birliği'nin protokol sırası ayrıdır diğer odaların ayrıdır. Aynı şekilde ana muhalefetin protokol sırası ayrıdır diğer muhalefet partilerinden ayrıdır. Ana muhalefet lideri bakanların önündedir, bu Anıtkabir'de de böyledir, Washington'da da da böyledir, Kuzey Kıbrıs'ta da böyledir"
"Ayrıca bütün Türkiye üç gündür orada olduğumu biliyor.
Ama törenler yapılırken bile meclis başkanının cumhurbaşkanının yanında oturuyorum bütün ekranlarda var. Gelip el sıkıp hoşgeldiniz deme nezaketini bile göstermedi."
"Mesele benim hatırımı sorması değil mesele ana muhalefeti, son seçimlerin birinci partisini ona oy veren 17,5 milyon seçmeni yok sayma"