Suçlanan MHP'li iki yönetici Sinan Ateş'in annesi ve ablası hakkında suç duyurusunda bulundu

Suçlanan MHP'li iki yönetici Sinan Ateş'in annesi ve ablası hakkında suç duyurusunda bulundu
MHP Genel Başkan Yardımcıları İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın’ın Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş ve ablası Selma Ateş hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter, Ankara’da gerçekleştirilen bir suikast sonucunda öldürülen Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in annesi Saniye Ateş ve ablası Selma Ateş hakkında suç duyurusunda bulundu.

anne-abla.webp

Yönter ve Yalçın’ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı başvuruyu avukat Burak Bekiroğlu sosyal medya hesabından açıkladı. Bekiroğlu, yaptığı açıklamada, "Aldığım bir bilgiye göre, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcıları Sn.İzzet Ulvi Yönter ve Sn.Semih Yalçın, kendilerine yönelik soyut iddiadan ibaret söylemlerle iftira attan Sinan Ateş’in kardeşi Selma Ateş ve annesi Saniye Ateş hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak suç duyurusunda bulunmuşlar." ifadelerini kaydetti.

mhp.webp

Avukat Bekiroğlu'nun gerçekleştirdiği açıklamayı, MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter de sosyal medya hesabından paylaştı.

mhp-tweet.png

BAHÇELİ DÜN HEDEF ALMIŞTI!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin dün gerçekleştirilen grup toplantısında isim belirtmeden "Siyasi kışkırtmanın figüranı olmak bir hanımefendiye yakışmayacaktır" ifadelerini kullanarak Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’i hedef almıştı. Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş ve ablası Selma Ateş, daha önce de Yönter ve Yalçın'ın dosyaya dahil edilmesi gerektiğini ifade etmişti.

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ise ilk duruşmanın dördüncü celsesinde Yalçın ve Yönter'den bahsetmişti. Ateş, verdiği beyanda Sinan Ateş’in kendisine, MHP Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter'in verdiği talimat doğrultusunda Olcay Kılavuz ve Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ın kiralık katil aradığını anlattığını aktardı.

MHP'li Yönter ve Yalçın daha önce de 'iftira' suçlamasıyla Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

bahceli.webp

BEKİROĞLU AYŞE ATEŞ’İ TEHDİT ETMİŞTİ!

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş geçtiğimiz dönemlerde tehdit mesajları aldığını açıklamıştı. Avukat Burak Bekiroğlu’nun ise sosyal medya hesabından Sinan Ateş suikastı hakkında birçok paylaşım yaptığı ortaya çıkmıştı.

Sinan Ateş suikastı üzerinden MHP'ye algı operasyonu yapıldığını iddia eden Bekiroğlu, "MHP'ye değdirmeye çalıştığınız atmasyon palavralar dışında ortaya koyabildiniz zerre delil yok" ifadesini kaydetmişti. Bekiroğlu, sosyal medya hesabından Ayşe Ateş’e tehditler savurarak, “Senin çok sevdiğin Fethullah Gülen’in İstişare Kurulu Üyesi olan Mustafa Özcan talimatıyla suikast düzenlenen Sinan Ateş’e yönelik bu eylemin kimler ve neden gerçekleştirildiğini bilmene rağmen işi mecrasından çıkartmaya yönelik çalışma yaparak olayı Ülkü Ocakları’na ve Milliyetçi Hareket Partisi’ne teşmil etmeye kalkmanı kabul etmiyorum.” ifadelerini kullanmıştı.

Ateş’e yönelik, “Sana geçit yok. Estetikli. O golü tüm aptallara atarsın ama bana atamazsın” ifadelerini sarf eden Bekiroğlu, “Sosyal medyada Sinan Ateş olayı üzerinden Ülkü Ocakları ve Milliyetçi Hareket Partisi’ne yönelik algı operasyonuna kalkışan her kişiyi tek tek tarihin tozlu sayfalarına değil Pensilvanya’ya gömeceğim. Sen de dahil.” demişti.

Bekiroğlu, daha sonra tehdit mesajını silmişti.

ates-buy.png

bu.png

Kaynak:halktv.com.tr