MHP ile DEM yan yana oturacak

MHP ile DEM yan yana oturacak
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan siyasi partilerin oturma yerlerinde değişiklik yapılıyor. Yapılacak olan yeni düzenleme iki partinin oturma düzenini etkileyecek ve buna göre, MHP ve DEM Parti Meclis’te yan yana oturacak.

İçtüzüğe göre Meclis Genel Kurulu’ndaki oturma düzeni milletvekili sayısı en az olan siyasi parti grubundan en fazla olan gruba göre sıralanıyor. Fakat geçen yıl oturma planının belirlenmesinin ardından Saadet – Gelecek Grubu kurulunca düzen değişti.

Saadet-Gelecek grubuna uzun bir süre ön sıralarda verilmezken grubunun sorununu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli çözdü. Bahçeli'nin MHP grubunun bir sırasından feragat etmesi sonucunda Saadet-Gelecek grubu da ön sıralarda temsil edildi. Fakat, Saadet-Gelecek grubu, içtüzüğün öngördüğü gibi milletvekili sayısı en az olan grup olarak en sola değil, MHP grubundan sonra olan sıralarda yer aldı.

tbmm.webp

SAADET-GELECEK EN SOLDA

Yeni yasama yılında oturma düzeninin iç tüzüğe uygun hale getirilmesine karar verilirken bu kapsamda, milletvekili sayısı en az olan siyasi parti grubu olan Saadet – Gelecek Partisi milletvekilleri, şimdilerde MHP Milletvekillerinin oturduğu Genel Kurul’un en son sıralarında oturacak.

mhp.jpg

İYİ PARTİ İKİNCİ SIRADA OLACAK

Art arda yaşanan toplu istifalar nedeniyle milletvekili sayısı düşen İYİ Parti, Saadet– Gelecek Grubunun yanında yer alacak.

MHP VE DEM PARTİ YAN YANA

TBMM Genel Kurulu sıralarında İYİ Parti'den sonra sırasıyla MHP, DEM Parti, CHP ve AKP yer alacak.

dem.jpg

Kaynak:halktv.com.tr