Mezuniyete Alınmayan Kızlara Recm İstedi

Lise mezuniyet töreninde kız öğrencilerin kıyafetleri nedeniyle mezuniyete alınmaması tepki yaratmıştı. Toplumun bazı kesimleri buna karşı tavır alırken Avukat Mustafa Kocamanbaş, recm cezası çağrısında bulundu. Mustafa Kocamanbaş bakın daha önce neleri savunmuş.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan Alaettin Kurt Anadolu Lisesi'nde gerçekleşen mezuniyet töreninde kız öğrenciler kıyafetleri nedeniyle mezuniyet törenine alınmadılar.

Veliler duruma tepki gösterince olay yerine jandarma sevk edildi. Mustafa Sandal'dan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a birçok sanatçı ve siyasi figürden tepki yağdı.

Sosyal medyada bir avukatta tepki çeken bir paylaşımda bulundu.

Recm isteyen avukata kadınlardan fotoğraflı eylem... Erkekler de dahil oldu - Resim: 4

İstanbul Barosu'na kayıtlı Avukat Mustafa Kocamanbaş, X hesabı üzerinden recm fotoğrafı paylaşarak, "Çocukların ve yaşıtlarınızın ahlakını bozamazsınız! İslam hukuku olsaydı tazir cezaları ile karşılığını alır örtünmeyi öğrenirdiniz! Ama İslam hukukunu uygulayacak babayiğit yok piyasada, Ama güzel günler yakındır!" yazdı.

AVUKATA KADINLARDAN TEPKİ YAĞDI

Bunun üzerine genç kadınlar, söz konusu Avukatı fotoğraflarla protesto ettiler.

Recm isteyen avukata kadınlardan fotoğraflı eylem... Erkekler de dahil oldu - Resim: 5

Kimi kadın evde kimi kadın ise dışarı çıkarken çektiği fotoğrafları paylaştı.

Recm isteyen avukata kadınlardan fotoğraflı eylem... Erkekler de dahil oldu - Resim: 6

İSTANBUL BAROSUNDAKİ HİZB-UT TAHRİR SAVUNUCUSU

Avukat Mustafa Kocambaş'ın Hizbullah ile ilişkilendirilen Mazlum-Der ve Hizb-ut Tahrir gibi grupları savunuculuğunu yaptığı da ortaya çıktı. Avukat Mustafa Kocamanbaş İstanbul Barosu'na kayıtlı olarak avukatlık yapıyor.

Hizb-ut Tahrir Örgütü Türkiye'de çokça tartışılan gündeme oturmuş bir örgüt olarak biliniyor.

Hizb-ut Tahrir'in Türkiye'deki faaliyetleri 1960'ların başına uzanıyor. Örgüte yönelik ilk operasyon 1967'de düzenledi ve günümüze kadar 2000'den fazla kişi, örgütle ilgili davalarda yargılandı.

2003 yılında Terörle Mücadele Kanunu'daki 'terör' tanımı değiştirilip bir örgütün terör örgütü olabilmesi için "cebir ve şiddete başvurması" şartının getirilmesiyle, o dönem yargılanan bazı örgüt üyeleri serbest bırakıldı. Ancak Hizb-ut Tahrir, Yargıtay'ın 2004 tarihli kararı ile "terör örgütü" olarak tanımlandı.

BBC Türkçe'ye konuşan, Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar'a göre ise, "Anayasa Mahkemesi, gerek yerel mahkemelerin gerekse de Yargıtay'ın gerekçeli kararlarındaki izahları, Hizb-ut Tahrir'in terör örgütü olarak kabul edilmesi için yeterli bulmadı..."

Avukat Mustafa Kocambaş bu grubun faaliyetlerine de destek veriyor. Hizb-ut Tahrir yargılamalarına ilişkin Emniyet'in yargıyı manipüle ettiğini iddia eden Kocambaş emniyetin soruşturmada zorlama şekilde silahlı örgüt oluşturma çabasında olduğunu iddia etti.