Mezarlıktaki mermerleri çaldılar!

Dedesinin mezarını ziyarete giden bir vatandaş, mezarlıkta gördüğü manzara ile şoke oldu. Dedesinin ve yakınlarının mezarlıklarındaki mermerlerin çalındığını gören vatandaş 'hırsızlara mı yoksa onları bu pozisyona sokanlara mı lanet okumak gerekir' diyerek ülkedeki can ve mal güvenliğini en alt seviyelere indiğini ifade etti.

İşsizlik, ekonomik kriz, düşük maaşlar, art arda gelen zamlar vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Hatay Defne'de dedesinin mezarını ziyarete giden bir vatandaşın çektiği video izleyenleri şoke etti. Dedesi, büyükannesi ve komşularının mermer mezar taşlarının çalındığını gören vatandaş, çektiği videoyla isyan etti.

'Hırsızlara mı yoksa onları bu pozisyona sokanlara mı lanet okumak gerekir' diyerek ülkedeki can ve mal güvenliğini en alt seviyelere indiğini belirten vatandaş 'ülkenin vardığı nokta bu' ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada paylaşılan videoya yorum yağıyor...

İşte vatandaşın o isyanı

"Rahmetli dedem Ahmet Parlakyıldız'ın mezarlığının şu şekilde mermer taşlarının sökülerek çalındığını gördüm. Tabii ki işlerine yaramayacak olan isim bölümünü bir tarafa fırlatmışlar, onun dışındaki mermerlerin tamamı gördüğünüz gibi sökülüp çalınmış durumda. Hatta muhtemelen yetmeyen yerlerde yine yan mezarlıklardan nenemin mezarlığı oradan da bir kaç parça almışlar. Hatta merhum eski mahalle muhtarımız, akrabamız Mustafa Bilgin'in de mezarlığının üzerinden şu şekilde mermer parçalarını aldıklarını görüyoruz.

21.png

'BİZİ KİM, NE ZAMAN MEZARLIKTAN MERMER ÇALACAK DURUMA GETİRDİ...'

Sadece şunu çok merak ediyorum. İnsanlığın vardığı nokta gerçekten ürkütücü. Mezarlıklarda mermer çalmak nasıl bir ruh halini gerektiriyor.

Bakın yine Umay'ların eski komşularımızın mezarlıklar... Yine mermerler üstten çalınmış. Bir şekilde temizleyerek ya satmaya çalışmalar veya kendi mezarlıklarını yapmaya çalışmışlar. Bu korkunç sahneyi şöyle yorumlamak istiyorum. İnsanlığı, toplumu mezarlıklardaki mermer taşını çaldıracak bir duruma bizi kim, nasıl, ne zaman getirdi? Bu işin sosyal, ahlaki, maddi boyutu nedir?

2222.png

Nasıl bir yoksulluk, nasıl bir ahlaksızlık, nasıl bir gamsızlık, nasıl bir ruh hali ile insanlar mezarlıklara girip mermer taşlarını çalıp onları ya nakite dönüştürmek ya da kendileri kullanma gafletine düşerler.

Burada tabii ki güvenlik görevlilerini de göreve davet ediyorum. Bazı mezarlıklarda güvenlik kameralarının sayısı artırılabilir.

3333.png

'HIRSIZLARA MI ONLARI BU POZİSYONA SOKANLARA MI BEDDUA ETMELİ?'

Henüz bir duvar yapılmış değil. Yoldan geçerken içeriye girilebilecek durumda. Bunu da bir avantaj gibi kullanarak rahatlıkla hırsızlar içeriye girerek mezarlıktaki mermer taşlarını çalmışlar. Yani kınamak mı, lanet mi okumak gerekir? Ya da sadece bu hırsızlığı yapacak kişileri bu pozisyona sokanlara mı beddua etmek gerekir bilmiyorum ama. Bu iş ne bedduayla olabilecek bir şey değil. Bu iş ahlakla, insanlıkla çözülebilecek bir konu.

'ARTIK CAN VE MAL GÜVENLİĞİ EN ALT DÜZEYDE...'

Bu konunun ibret olarak yayılmasını istiyorum. Ülkenin vardığı nokta bu. Artık Türkiye Cumhuriyeti Devletinde mezarlıktaki kullanımda olan mermerler çalınıyor. Artık can ve mal güvenliğinin ne kadar alt düzeyde olduğunun en büyük ispatı bence bu. Hani insanları yaşarken rahat bırakmıyordunuz, bırakın bari öldükten sonra insanlarımız rahat etsin ya. O kirli ellerinizi bari ölülerin, mezarlıkların üzerinden çekin ya. Gerçekten yeter. "

Kaynak:halktv.com.tr