Metrobüste yanına oturdu, hayatının şokunu yaşattı: Merkez Bankası bile şaşırdı!

Metrobüste yanına oturdu, hayatının şokunu yaşattı: Merkez Bankası bile şaşırdı!
İstabul'da ilginç bir dolandırıcılık olayı yaşandı. Metrobüste tanıştığı kalpazan hayatını kararttı. Merkez Bankası'ndan alınan raporda kalpazanlığın ustalığına dikkat çekildi.

Yabancı uyruklu Samad B., iş kurma hayaliyle Türkiye'ye geldikten sonra metrobüste tanıştığı Hasan Ş. ile tanıştı ve birlikte iş yapma teklifi aldı.

Samad B., metrobüste yanında oturduğu kişinin teklifini kabul ederek Hasan Ş.'ye güvendi ve tüm parasını dolara çevirmesi için ona teslim etti. Ataşehir'deki bir kafede gerçekleşen bu işlemde Samad B., karşılığında 19 bin 600 dolar aldı.

metrobus1.jpg

Ancak bir süre sonra Samad B., aldığı dolarların sahte olduğunu fark edince büyük bir şok yaşadı. Olayın ardından Samad B.'nin şikayeti üzerine savcılık tarafından başlatılan soruşturmada, Hasan Ş. ifadesinde paraların sahte olduğunu bilmediğini iddia ederek suçlamaları reddetti.

196 adet 100 ABD doları banknot, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'na incelenmek üzere gönderildi. Merkez Bankası'ndan gelen raporda, banknotların sahte olduğu ve yapılışlarındaki özen ve ustalık nedeniyle ilk bakışta sahte olduklarının kolayca anlaşılamayabileceği belirtildi.

Savcılık, Hasan Ş. hakkında "Parada Sahtecilik" suçundan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Kaynak:Sabah