Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve toz taşınımı uyarısı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve toz taşınımı uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, ülkenin genelinin parçalı ve çok bulutlu olacağı belirtiliyor. Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Karadeniz, Doğu ve Güney Anadolu ile Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yağışlı hava bekleniyor.

Bu yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacağı ifade ediliyor. Ancak, İç Anadolu'nun doğusunun yüksekleri, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Akdeniz'in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlar görülebilir.

Özellikle Bitlis ve Siirt çevrelerinde ise yerel olarak kuvvetli yağışların beklendiği belirtiliyor.

Hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edilirken, rüzgarın genellikle kuzey ve batı yönlerinden esmesi bekleniyor. Ancak, yurdun doğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette rüzgarlar olabileceği ifade ediliyor.

Özellikle Güneydoğu kesimlerinde ise toz taşınımı hadisesi yaşanabileceği uyarısı yapılıyor. Bu nedenle, hava durumu koşullarına dikkat edilmesi ve gerekli önlemlerin alınması önem taşıyor.