İstanbul'da Fırtına! Sürüklenen Gemi Karaya Oturdu! Meteoroloji'den peş peşe uyarılar

İstanbullular dikkat! Meteoroloji uyarılarını sürdürüyor. Gece boyunca fırtına etkili oldu, bazı binaların çatısı uçtu. Zeytinburnu'nda ise sürüklenen gemi karaya oturdu.

İstanbul'da gece boyunca ve sabah saatlerinde fırtına etkili oldu.

İstanbul'da etkili olan fırtına ile birlikte Zeytinburnu açıklarında sürüklenen bir gemi karaya oturdu.

İstanbul'da etkili olan fırtına hayatı olumsuz yönde etkilenirken, deniz trafiği de bu durumdan etkilendi.
Zeytinburnu açıklarında bir gemi dalgaların etkisi ile sürüklenerek karaya oturdu.

MÜRETTEBAT KURTARILDI

Tankerde bulunan mürettebatı kurtarmak için bir süre hazırlık yapıldı. Bu sırada Denizde Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekipler ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı kurtarma botları önlem aldı. İtfaiye ekipleri tankerden atılan halat yardımıyla gemideki mürettebatı tek tek tahliye etti. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saatlik çalışması sonucu tankerde bulunan 11 mürettebat kurtarıldı. Tankerin ise sabah saatlerinde hava şartlarının uygun olması halinde kurtarılacağı öğrenildi. Tankerden kurtarılan mürettebat Kıyı Emniyetine bağlı ekipleri tarafından götürüldü.

ek-fotograf-istanbulda-firtina-zeytinburnu-aciklarinda-tanker-karaya-oturdu-2507-dhaphoto5.jpg

İSTANBUL Valiliği, Zeytinburnu'nda fırtına nedeniyle karaya oturan tankerden 11 mürettebatın kurtarıldığını, olay nedeniyle herhangi bir çevre kirliliği ya da akaryakıt sızıntısının yaşanmadığını açıkladı.

ek-fotograf-istanbulda-firtina-zeytinburnu-aciklarinda-tanker-karaya-oturdu-2507-dhaphoto6.jpg

İstanbul Valiliği, Zeytinburnu açıklarında karaya oturan tankerle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Sahil Güvenlik Komuta Merkezi’nden alınan bilgiye göre; içinde 600 ton petrol bulunan 79 metre uzunluğundaki Kadrıye Ana isimli gemi, gece 01.07’de Zeytinburnu Sahili bölgesinde karaya oturmuştur. Gemide bulunan 11 mürettebat; Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti, İtfaiye ve AFAD ekipleri tarafından yürütülen çalışmayla kurtarılırken olayda ölen ya da yaralanan olmamıştır.

Yapılan ilk incelemede olay nedeniyle herhangi bir çevre kirliliği ya da akaryakıt sızıntısının meydana gelmediği tespit edilmiş olup gemiyi kurtarma çalışmaları için uygun hava koşullarının oluşması beklenmektedir" ifadeleri yer aldı.

istanbulda-firtina-silivride-is-yerinin-catisi-uctu-2-arac-zarar-gordu-8518-dhaphoto5.jpg

SİLİVRİ'DE İŞ YERİNİN ÇATISI UÇTU, 2 ARAÇ ZARAR GÖRDÜ

Silivri'de fırtınanın etkisi ile Cumhuriyet Mahallesi D-100 Karayolu'nun kenarında bulunan iş yerinin çatısı uçtu. Bu sırada seyir halinde olan 2 araç zarar gördü. Olayda şans eseri yaralanan olmadı.

istanbulda-firtina-silivride-is-yerinin-catisi-uctu-2-arac-zarar-gordu-8518-dhaphoto3.jpg

Piri Mehmet Paşa Mahallesi'nde sahil şeritleri dev dalgalarının vermiş olduğu etkiden dolayı sular altında kaldı. Dev dalgaların kaldırım taşlarını sürüklediği görüldü.

istanbulda-firtina-silivride-is-yerinin-catisi-uctu-2-arac-zarar-gordu-8518-dhaphoto1.jpg

Kartal'da sahile dalgalar vurdu, 1 tekne battı

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü'nün yaptığı uyarının ardından, İstanbul'da etkili olan fırtına nedeniyle Kartal'da 1 tekne battı.

istanbulda-firtina-kartalda-sahile-dalgalar-vurdu-1-tekne-batti-2168-dhaphoto1.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul için yaptığı uyarıların ardından, kent genelinde fırtına etkisini sürdürüyor. Kartal Dragos sahilinde olumsuz hava koşullarının etkisi ile 1 tekne battı. Batan tekne vinç yardımıyla denizden çıkarılırken, diğer teknelerin sahipleri ise teknelerini kurtarmak için takviye halatlar bağladı. Dev dalgalar kıyıya vurdu. Sahilde yürüyüşe çıkan vatandaşlar ise yürümekte zor anlar yaşadı. İBB Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamada vatandaşlardan tedbirli olunması istendi.

istanbulda-firtina-kartalda-sahile-dalgalar-vurdu-1-tekne-batti-2168-dhaphoto3.jpg

BUGÜN DE SÜRECEK

Meteoroloji, kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle 3 ili "turuncu", 18 kenti de "sarı" kodla uyardı. Yetkililer, sel, su baskını, muhtemel çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları ile Kırıkkale, Çorum, Amasya, Giresun çevreleri ve Trabzon'un batı ilçelerinin yağmur ve sağanak, Marmara ile Kıyı Ege'nin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Kıyı Ege, Marmara'ın güney ve doğusu ile Tekirdağ, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Bolu çevrelerinde kuvvetli, Kıyı Ege'de çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Bu gece ve sabah saatlerinde doğu kesimlerde yer yer pus ve sis olacağı tahmin ediliyor.

Etiketler :