Meteoroloji duyurdu: Deprem bölgesi Düzce'de hava nasıl olacak?

Meteoroloji duyurdu: Deprem bölgesi Düzce'de hava nasıl olacak?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava durumu tahmin raporunu açıkladı. Düzce bu sabah 04.08'de 5.9 büyüklüğünde şiddetli bir depremle sarsıldı. Düzce'de bugün sıcaklık 20 derece olacak. Öğleden sonra ise kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 23 Kasım son hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Gece saatlerinde İstanbul, Ankara ve Bolu'da da hissedilen Düzce'deki 5,9 şiddetindeki depremden sonra yüzlerce vatandaş panik halinde sokağa döküldü.

aa-20221123-29513783-29513781-duzcede-deprem-nedeniyle-vatandaslar-sokaklarda-bekleyisini-surduruyor.jpg

AFAD'ın birçok yardım malzemesi ve çadır gönderdiği Düzce'de vatandaşlar bir yandan da soğuk havayla mücadele ediyor. Özellikle deprem bölgesinde havanın nasıl olacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

MGM'nin yayınladığı hava durumu raporunda gün içinde Düzce'de sıcaklık 20 derece olurken gece saatlerinden itibaren sağanak yağış başlayacak.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu 17

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. 17

Adana: Parçalı bulutlu 23

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20

Samsun: Parçalı bulutlu 23

Trabzon: Parçalı bulutlu 20

Erzurum: Parçalı bulutlu 12

Diyarbakır: Parçalı bulutlu 16

MGM'nin 23 Kasım tarihli hava durumu raporunda, 7 kente sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi. Sağanak ve fırtınanın etkili olacağı ve yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarılan iller şu şekilde: Antalya, Balıkesir, Aydın, Çanakkale, İzmir, Manisa ve Muğla

Etiketler :