Meral Akşener: Hukuki ceza verilmediği zaman, insanlar gezemez hale gelir

Meral Akşener: Hukuki ceza verilmediği zaman, insanlar gezemez hale gelir
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a yapılan silahlı saldırıya ilişkin, "Hiçbir hukuki ceza verilmediği zaman yarın sokakta insanlar gezemez hale gelir, nitekim öyle. Bir başka şey daha olur" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Zonguldak'ta esnaf ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

'Yarın sokakta insanlar gezemez hale gelir'

Bir gazetecinin Trabzon Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a yapılan silahlı saldırı hakkında düşüncelerini sorması üzerine Akşener, şunları söyledi:

“Sabah Belediye Başkanımızla konuştuk Allah’tan bir şey yok. Tam olarak ne olduğuna dair kendisinin bir fikri yoktu ama Türkiye’de bunlar çok olağan hale geldi, asıl sorgulanması gereken budur. Bu faillerin bulunup 'neydi'nin cevabının alınmadığı bir Türkiye’de yaşıyoruz. Benim evim basıldı, failleri beraat etti. Sayın Kılıçdaroğlu linçe uğradı faali berat etti böyle bir Türkiye’de Yomra Belediye Başkanımızın kurşunla karşılaşması çok çok çok vahim bir hadisedir. Allah korumuş canına bir şey olmamış.

İYİ Parti Genel Başkanı olarak ve eski İçişleri Bakanı olarak söyleyeceğim şey şudur; hem hakimlere hem savcılara hem kolluk güçlerinin yöneticilerini, siyasilere sesleniyorum her bir vukuat, linç, baskın, haksızlık hukuki olarak ortada bırakıldığı zaman takipsizlik verildiği zaman hiçbir hukuki ceza verilmediği zaman yarın sokakta insanlar gezemez hale gelir, nitekim öyle. Bir başka şey daha olur, bu devran döndüğü zaman, bu konunun arkasında durup hukuku işletmeyenler benzer durumlarla karşı karşıya kalırlar, Türkiye kabile devleti haline döner. Dolayısıyla devlet insanlığının devleti yönetmenin ciddiyetinin önde olması gerekiyor. Ben bugün Türkiye’yi yönetenlere sesleniyorum bu tür olayların önünün kesilmesi için yapanın yanına kar kalmaması gerekiyor”

ANKA

 

 

 

Etiketler :