Akşener'den Kanal İstanbul uyarısı: Bu iktidar gidiyor, 5 kuruş alamazsınız

İYİ Parti lideri Meral Akşener, esnaf ziyaretleri kapsamında gittiği Zonguldak'ta açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, esnaf ziyaretleri kapsamında gittiği Zonguldak'ta açıklamalarda bulundu.  Kanal İstanbul için ihaleye girecekleri uyaran Akşener, "Bu ihaleye girecek yerli yabancı herkese sesleniyorum, bu iktidar gidiyor, sandıkta vatandaşlarımızın oylarıyla, demokrasiyle gidiyor, seçimle gidiyor dolayısıyla 5 kuruş alamazsınız" dedi. İYİ Parti Lideri Akşener sözlerine şöyle devam etti;

"Kanal İstanbul Projesi, İstanbul'a ihanettir. Pek çok ihanet yapıldı bu ülkenin doğasına, insanlarına sonra çıkılıp özür dilendi Allah'ım bizi affet milletim beni affet ama Kanal İstanbul bu af dilemelerin çok ötesinde olur çünkü orada attığınız her adım bir daha geri dönülemeyecek derecede zarar verecektir" 

Kanal İstanbul Projesi'nin Türkiye'ye ihanet olduğunu vurgulayan Akşener, sözlerine şöyle devam etti;

O nedenle buradan çarşamba günkü grup konuşmamda söylediğim gibi bu ihaleye girecek yerli yabancı herkese sesleniyorum, bu iktidar gidiyor, sandıkta vatandaşlarımızın oylarıyla, demokrasiyle gidiyor, seçimle gidiyor dolayısıyla 5 kuruş alamazsınız bu netlikte söyleyeyim burada bu ihaleye girmemeleri gerekiyor.

Bu İstanbul'a da ihanettir Türkiye'ye de ihanettir. işte Marmara Denizi'nin deniz salyası denilen şu anda korkunç bir doğa problemiyle karşı karşıya kalması gibi İstanbul'a bunun yapılmasına izin vermeyeceğiz"

'Seçmen erken seçim istiyor'

Erken seçim sorusuna ilişkin de Akşener şunları söyledi:

“Seçmen erken seçim istiyor. Yani biz seçmenin sesiyiz muhalefet böyle bir şey halkın avukatı demek. Biz geliyoruz seçimlerde bize diyorlar ki, biz sizi, avukatımız seçtik bekleyin bakalım. İktidara da diyorsunuz ki, hadi bizi yönetin. Biz vatandaşın avukatı olarak aynı zamanda iktidarı denetleyen, yönlendiren size dair talepleri ileten bir pozisyondayız. Siz bana diyorsunuz ki, seçmen diyor ki, 'Seçim isteyin dayanamıyoruz artık.' Kulak üstüne yatılıyor, pek çok iddia var, bugün benim kulağıma bir hanımefendi eğildi dedi ki, Atilla Uras’ın kızını izlemiş, 'Tankla otelin bahçesine girilmiş ve bir evim var ben şimdi onu gördüm birileri gelip de evimi elimden alırlar mı?' diye sordu bana. Böyle bir sistemde Türkiye’yi yönetenler hukukuyla idaresiyle mutlaka ve mutlaka bu korkuların bu endişelerin hem müsebbiplerini kenara koymak zorundalar hem de bu endişelerin ortadan kalkması için somut hukuki adaletli adımlar atması lazım bunu yapmadıkları için vatandaş seçim istiyor, bize diyorlar ki, bunu seslendir.” 

 

Etiketler :