Saldırıya uğrayan Yomra Belediye Başkanı: 'İlçede bizimle anlaşamayan kişilerin azmettirdiğini düşünüyoruz'

Trabzon Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, saldırı sonrası halktv.com.tr'ye yaptığı açıklamada, saldırıyı yapan ve azmettirenlerin ilçede belediyeyle anlaşamayan kişiler olduğunu düşündüklerini söyledi.

HAZAR DOST

Sabah evden çıkıp belediyeye geldikleri sırada saldırıya uğradıklarını belirten Bıyık, saldırının nedenini sorduğumuzda ''Son zamanlarda ilçeden yaşanan konulardan mı, bizi sevmeyen insanların azmettirmesi midir şu an net bir şey söyleyemem ama biz saldırıyı yapan ve azmettirenlerin ilçede belediyeyle anlaşamayan kişiler olduğunu düşünüyoruz'' diye konuştu.

Saldırının beklenmediğini, anlaşamadıkları kişiler olduğunu söyleyen Bıyık, ''Olayın araştırılmasını bekliyoruz. Yomra, 20 yıl boyunca böyle olaylarla gündeme gelmiş bir ilçe. Bazı saldırıların failler daha önce bulunamadı. Sokaklarda geziyorlar. İnşallah sorumlular yakalanır'' dedi.

Bıyık ayrıca Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın, İYİ Parti lideri Meral Akşener'e yönelik provakasyonun ardından yaptığı ''Bunlar daha iyi günleriniz'' açıklaması ve saldırı arasında bir bağlantı olduğunu düşünmediğini de belirtti.

Ne olmuştu?

 

Yomra Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında, belediyeye ait benzin istasyonunun satışı için Başkan Mustafa Bıyık’a yetki verilmesi oylamasında AKP’li Tülay Adanur, grup kararına uymayarak İYİ Partili meclis üyeleriyle birlikte 'evet' oyu kullanmıştı. 

Oylama sonrası önce AKP Yomra İlçe Başkanı Avni Adanur istifa etti. Adanur'un ardından Yomra Belediye Meclisi'ndeki 5 AKP’li üye de ortak açıklama yaparak partilerinden istifa ettiklerini duyurmuştu.