Medyada yeni bir mecra: Tüm çalışanları kadın

Medyada yeni bir mecra: Tüm çalışanları kadın
Kurucusu, yayın kurulu, genel yayın yönetmeni ve neredeyse tüm yazar kadrosu kadınlardan oluşan muhalif.com.tr yayın hayatına başladı.

Medyada, tüm çalışanlarının kadın olduğu yeni bir mecra yayın hayatına başladı. İş insanı ve hukukçu Merve Öztopaloğlu tarafından kurulan dijital haber platformu muhalif.com.tr, tarafların gerçekleriyle değil vatandaşın yararını gözeten bir habercilik anlayışıyla yayın hayatına başladı.

muhalif.com.tr'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ümran Göçen, Yayın Kurulu’nda ise Leyla Emeç Tavşanoğlu, Aslı Öymen, Fatma Çiğdem Aydın ve Merve Öztopaloğlu yer alıyor. Gazetenin genel yayın yönetmeni koltuğunda da Gülru Çongar Gezen oturuyor. Kendilerini 'olması gerektiği gibi haber yapan internet sitesi' olarak tanımlayan muhalif.com.tr’nin kurucusu Öztopaloğlu, 'Neden gazetecilik?' sorusunun cevabını şöyle veriyor:

'Gazetecilik tanımı yeniden tartışılmalı'

“Türkiye’de her alanda yeni ve genç bakışa ihtiyaç var. Teknoloji ilerliyor, dünya değişiyor, insanlar objektif platformları arıyor. Yeni nesil dayatmaları reddediyor, kendi analiz ederek karar vermek istiyor. Ülkemizde medyanın en büyük sorunu sektörün başka işlerin yanında bir güç ve ek iş olarak görülmesi. Sadece medyaya iş yapan başarılı iş insanı sayısı çok az. Kurumsal bir yapıda gazetecilerin iş güvenliğini sağlayan, kalemlerine özgürlük veren, gençlere olanak sağlayan, yol açan kurumlar eksik sektörde. Bunu sağlarsak özlediğimiz haberciliğe kavuşacağımız kanaatindeyim. Özetle sorun gazetecilerde değil, genç, geçimini gazete patronluğu ile sağlayan yeni nesil patronların olmamasında. Gazetecilik tanımı yeniden tartışılmalı, gazeteci, programcı, yazar ayırımı gerekirse yeniden yapılmalı.”