Meclis'te tekme yumruk havada uçuştu: Bir vekil yoğun bakımda

TBMM bütçe görüşmelerinde AKP'li ve İYİ Partili vekiller arasında kavga çıktı. İYİ Partili Hüseyin Örs'ün hastaneye kaldırıldığı ve yoğun bakımda tedaviye alındığı, hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

TBMM bütçe görüşmelerinde, AKP'li ve İYİ Partili vekiller yumruk yumruğa kavga etti. Çıkan kavgada İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'ün yaralanarak hastaneye kaldırıldığı ve hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Olay, İYİ Parti Milletvekili Ümit Feyyaz grup adına konuşma yaptığı sırada, AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın kürsüye gelmesiyle başladı. İkili arasında çıkan tartışma sonrası Meclis Başkanı Mustafa Şentop, 10 dakika araya gitti.

bcc3852a-743e-4450-aad6-302bdc0567a8-w.jpeg

Ara sırasında başlayan kavgada, AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'e yumruk attı. Bu sırada kalp spazmı geçirdiği kaydedilen Örs hastaneye kaldırıldı.

whatsapp-image-2022-12-06-at-15-39-11.jpeg

Yoğun bakıma kaldırıldı

Örs, ambulansla Güven Hastanesi'ne kaldırılarak burada yoğun bakım servisinde tedaviye alındı.

'Hayati tehlikesi var'

Halk TV'ye konuşan İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, Örs'ün hayati tehlikesinin bulunduğunu aktardı.

Elektroşokla hayata döndürüldü

Hastaneden İYİ Parti'ye yapılan açıklamada, kafasında darbe sonrası açılma, yaşanan açılmanın ardından ise durumun kalp rahatsızlığı tetiklediği aktarıldı.

İYİ Partili Aylin Cesur ise Halk TV'ye yaptığı açıklamada, elektroşok ile hayata döndürüldüğünü söyledi.

Tuncay Özkan yeni görüntüleri paylaştı

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Örs'ün yoğun bakıma kaldırılmasına sebep olan saldırı anından yeni görüntüleri paylaştı. Özkan paylaşımına "Olmayan bütçe için bu vahşeti ancak siyasi şov olarak görüyorum. İYİ Parti'ye ve İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs'e geçmiş olsun diyorum. Kalp pili nedeniyle yoğun bakımda. Kalbi elektro şok ile çalıştırılmış. Saldıran AKP'li vekili kınıyorum.Fikirsiz insanlar şiddet tutkunudur" notunu düştü.

tuncay-ozkan.jpg

Kalp krizi geçirmişti

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, kalbindeki ritim bozukluğu nedeniyle haziran 2021'de Ankara Güven Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Hüseyin Örs, ilk kontrollerinden sonra yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştı.

2001'de Şıhanlıoğlu vefat etmişti

2001 yılında, Meclis'te içtüzük değişikliği görüşmeleri sırasında DYP'lilerin kürsüye yürümesi üzerine büyük kavga çıkmış, MHP milletvekilleri ile yumruklaşan DYP Milletvekili Fevzi Şıhanlıoğlu kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti.

Dün de gerginlik çıkmıştı

Geçtiğimiz gün de, yine bütçe görüşmelerinde kürsüye çıkan AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasına tepki göstermişti. Bu sırada iki taraf arasında gergin anlar yaşanmıştı.