Meclis'te 'FETÖ' tartışması: Şimdi kasete gelelim, kasetin yapımcısı AKP

Meclis'te 'FETÖ' tartışması yaşandı. CHP Malatya milletvekili Veli Ağbaba, "Bugün Cahit Özkan bıyık bırakmış. O FETÖ'nün sözcüsüydü. Fethullah'ın önünde diz çökmüş fotoğraflar var. Meclis'e atılan bombayla ortaklığınız var" dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanun Teklifi görüşmeleri sırasında CHP Malatya milletvekili Veli Ağbaba söz aldı. AKP'li vekiller Ağbaba'nın sözünü kesmeye çalıştı.

Veli Ağbaba şöyle konuştu:

"Bazen birine darbeci diyorsunuz bazen birini kahraman ilan ediyorsunuz. Kimin ne zaman darbeci olacağına ne zaman
kahraman olacağına vaztansever olacağına siz karar veriyorsunuz. Bu gruptaki milletvekilleri Ahmet Davutoğlu'nu ayakta alkışlıyordunuz.

Daha sonra adamı darbeyle görevden aldınız. Çözüm sürecini bir hatırlayın, MHP'ye neler söylediğinizi bir hatırlayın. Makamında saygı duyduğunuz "Fethullah Hoca Efendi'nizi" hatırlayın. 

16 Temmuz günü buraya biri geldi Kemal Kılıçdaroğlu. Siz onu ayakta alkışladınız. Özgür Özel'i alkışlamaktan elleriniz şişti. Şimdi Özgür Özel'e darbeci diyorsunuz. 

Siyasi tarihimizde en çok darbe yapan parti AKP. Kenan Evren uyansa der ki bu çocuklar bizi geçti.

Davutoğlu'nun il başkanı olma yetkisini elinden aldınız. İstifa ettirdiniz. Şimdi kasete gelelim. Kasetin yönetmeni FETÖ kameramanı FETÖ, yapımcısı AKP. Deniz Baykal nerede, Deniz Baykal bu partinin hala milletvekili.

Bugün Cahit Özkan bıyık bırakmış. O FETÖ'nün sözcüsüydü. Fethullah'ın önünde diz çökmüş fotoğraflar var. Değerli milletvekilleri zorunuza gidiyor mu? Utanıyor musunuz? Bu Meclis'e atılan bombada sizin ortaklığınız var."