MEB'in kadın öğretmenlere giyim dersi vereceği ortaya çıktı: Haddiniz değil...

MEB'in kadın öğretmenlere giyim dersi vereceği ortaya çıktı: Haddiniz değil...
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kadın öğretmenlere “Etkili Öğretmenlik için Dış Görünüm ve Giyim Kodları” dersi verileceği ortaya çıktı. Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası 'Haddiniz değil' dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kadın öğretmenlere yönelik “kıyafet dersi” başlatıyor. Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere İstanbul’daki birçok ilçe müdürlüğünün, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve AKP Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan’ın yönetiminde olduğu “Enstitü Sosyal” ile protokol imzaladığı ve protokol kapsamında kadın öğretmenlere “Etkili Öğretmenlik için Dış Görünüm ve Giyim Kodları” dersi verileceği ortaya çıktı.

RESMİ YAZI GÖNDERİLDİ

Konuyla ilgili Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul müdürlerine resmi yazı gönderildi. Enstitü Sosyal’in vereceği eğitime katılmak isteyen kadın öğretmenlerin form doldurması gerektiği belirtildi.

Cumhuriyet gazetesinden Aytunç Ürkmez'in haberine göre Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası’ndan (TÖB-SEN) yaptığı açıklama ile Milli Eğitim Bakanlığı ÇEDES gibi bir proje ile okulların tarikat ve cemaatlere emanet etmek istediği belirtilerek şimdi de kadınları kendi ideolojik yaklaşımları ile bir kalıba sokmaya çalıştığını belirtti.

"Kadın öğretmenlere giyim dersi vermek haddiniz değildir. Biz laik Cumhuriyet kadınları olarak sizin ideolojik tek tip kadın öğretmen yaratma girişimlerinize asla boyun eğmeyeceğiz." vurgusunun yapıldığı açıklamanın tamamı şöyle

'HADDİNİZ DEĞİL...'

“Biz kadınlar Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu tarz belli bir zihniyetin dayatılacağı girişimlerine değil eğitimdeki temel sorunların çözümüne odaklanması gerektiğini düşünüyoruz. Hem de bu sorunların temel müsebbibi kendisi iken. Milli Eğitim Bakanlığı ÇEDES gibi bir proje ile okulları tarikat ve cemaatlere emanet etmek istemiştir. Şimdi de aynı zihniyet kadınları kendi ideolojik yaklaşımları ile bir kalıba sokmaya çalışmaktadır

Öğretmenlerin maddi sıkıntılar yaşadığı bu dönemde böyle bir eğitim getirilmesi ekonomik gerçeklerin göz ardı edilmesi anlamına gelir. Kadın öğretmenlere giyim dersi vermek haddiniz değildir. Biz laik Cumhuriyet kadınları olarak sizin ideolojik tek tip kadın öğretmen yaratma girişimlerinize asla boyun eğmeyeceğiz. Biz kadınlar okulda, sokakta, her yerde laiklik bayrağını her daim yükselteceğiz”

Kaynak:Cumhuriyet